BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Mraković blizu potpisa za Igman

Defanzivac Tarik Mraković prema svemu sudeći neće ostati u FK Željezničar.

Mraković je bio na probnom radu na Grbavici, osvojio simpatije stručnog štaba, te se očekivalo da potpiše ugovor. Radi se o 19-godišnjaku koji je bonus fudbaler, tj. zaštićeno godište, što Plavima itekako treba, ali nije došlo do krajnjeg dogovora.

Dok se čekao potpis ugovora, situaciju je iskoristio FK Igman Konjic i Mraković je skoro sve dogovorio sa timom koji s klupe predvodi Husref Musemić.

Jučer je odradio i trening sa novim saigračima, te se očekuje da ga Igman uskoro i predstavi putem zvanične stranice.

Igman će tako dobiti kvalitetno pojačanje u zadnjoj liniji, a na Grbavici imaju za čime da žale. Treba istaći da su u Igmanu bili itekako korektni u cijeloj situaciji, te da je i sam nogometaš izrazio želju da dođe u Konjic.

Mraković je bio i kadetski reprezentativac Norveške, te je nastupao za nekoliko klubova u toj zemlji. Ovo će mu biti prvo iskustvo u BiH i biće zanimljivo vidjeti kako će se snaći.

Prvu priliku Mraković bi trebao dobiti već sutra kada Igman igra generalku protiv ekipe Širokog Brijega. U Igmanu istovremeno tragaju za pojačanjem na poziciji ‘desetke’, te bi time prelazni rok za njih bio završen.

faktor.ba

Slični članci

Back to top button