BiHSportSvijetVijesti

Novi spektakl na Koševu: Sarajevo želi prolaz i protiv Spartaka

Navijači Sarajeva sa nestrpljenjem su čekali četvrtak i prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave.

Sarajevo je odigralo sjajan dvomeč protiv Aktobea i večeras se na Koševu sprema novi spektakl. Navijači će sigurno ispuniti stadion, očekuje se više od 25.000 gledalaca, te sjajan meč.

U bordo klubu je optimizam, ali i oprez. Svjesni su da je Spartak kvalitetan rival i da bi sitnice na kraju mogle odlučiti konačnog pobjednika.

– Jako bitna utakmica, pomalo smo uzbuđeni, ali mirne glave. Ponovit ću da što se tiče nekakve periodizacije do nekih detalja smo došli brže. Mene isto živo zanima kako ćemo sutra reagirati, u taktičkom i svakom drugom segmentu. Imamo još jedan dan da se pripremimo, Spartak je ozbiljna ekipa, a trener ima kontinuitet, duže je od tri godine tu. Imali smo mali broj uzoraka za analizu, ali vjerujem i oni. Bit će zanimljivo i nadam se da će otići na našu stranu.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Đuričkovića nema zbog kartona, kao ni Buljubašića i Mustafića koji i dalje nisu spremni – rekao je u najavi meča šef struke Sarajeva Zoran Zekić.

Spartak je redovan gost u našoj zemlji, čak pet puta su imali za rivala bh. timove, a ovo će biti šesti duel.

Samo Sarajeva ga je uspjelo eliminisati, pa su Slovaci itekako oprezni. Prvenstvo u Slovačkoj nije počelo, kao ni u Premijer ligi BiH, ali to za timove neće biti problem.

Treba dodati da će i navijači Spartaka prisustovati utakmici, a okupljanje im je zakazano u Doboju. Pozvali su svoje članove na oprez i kazali da grad Sarajevo ima solidnu bazu navijača, te da se ne izlažu problemima.

Slični članci

Back to top button