BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicNVOPolitikaSportSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

Dosanjani san: Pomoćni stadion FK Klis spreman za igru!

Fudbalski klub Klis iz Buturović Polja uspješno privodi kraju izgradnju dugo očekivanog pomoćnog stadiona. Ovaj značajan projekat, koji će nesumnjivo promijeniti sportsku scenu u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, rezultat je predanog rada uprave kluba, lokalne zajednice i brojnih donatora.

Novi stadion, dimenzija 100×65 metara, opremljen je modernim drenažnim sistemom i uskoro će dobiti visokokvalitetnu vještačku travu. Ovaj sportski objekt omogućit će oko 70 fudbalera različitih uzrasta da treniraju u optimalnim uslovima.

Grad Konjic je prepoznao značaj ovog projekta i izdvojio značajna sredstva za njegovu realizaciju. Zahvaljujući podršci lokalne zajednice, kao i brojnim donatorima, Fudbalski klub Klis je uspio da ostvari ovaj dugogodišnji san.

Izgradnja pomoćnog stadiona predstavlja veliki korak naprijed za FK Klis i cijelu lokalnu zajednicu. Ovaj sportski objekt će služiti ne samo za treniranje fudbalera, već i za organizovanje raznih sportskih i kulturnih događaja.

Ključni detalji projekta:

  • Dimenzije terena: 100×65 metara
  • Vještačka trava: Visokokvalitetna trava površine oko 7.200 m²
  • Rasvjeta: Savremeni reflektori za noćne treninge i utakmice
  • Drenažni sistem: Obezbjeđuje optimalne uslove za igru u svim vremenskim uslovima

Zahvaljujući ovom projektu, Fudbalski klub Klis je dobio modernu sportsku infrastrukturu koja će omogućiti dalji razvoj kluba i promociju sporta u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Slični članci

Back to top button