BiHHercegovinaSportVijesti

Radikalan rez u Veležu nakon evropske sramote: Trener prekrižio ključne igrače

Trener FK Velež Damir Čanadi odlučio je da nakon nezapamćene sramote Rođenih u Evropi prekriži tri ključna igrača mostarskih Rođenih i tako napravi radikalan rez!
Kako je potvrđeno za Klix.ba, austrijski stručnjak je odlučio da u predstojećoj sezoni ne računa na kapitena Nermina Haskića, kao ni na Asmira Suljića i Omara Pršeša!

Ovaj radikalan rez očita je posljedica debakla u prvom pretkolu Konferencijske lige, u kojem je Velež eliminisan od Inter Escaldesa iz Andore, koji je slavio s ukupnih 6:2 u dvomeču s bh. timom.

Pršeš i Suljić su bili starteri u timu Veleža na utakmici protiv Intera na Grbavici, dok je Haskić, koji je imao probleme s povredom, tada ušao u igru na poluvremenu.

U drugom meču u Andori ova trojica nogometaša bili su u startnoj postavi, a Haskić je promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:0 i nakon toga je meč potpuno otišao na stranu Intera.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Velež dovoditi zamjene za navedenu trojku pošto je do početka sezone u Wwin ligi BiH ostalo nešto više od deset dana.

U prvom kolu će Velež gostovati Borcu u Banjoj Luci.

Slični članci

Back to top button