BiHDruštvoHercegovinaNVOVijestiZanimljivosti

Mladi lideri jačaju lokalne zajednice: Završen Ljetni kamp u Ružićima

U Ružićima pokraj Gruda jučer je završen petodnevni Ljetni kamp za mlade lidere i liderice, koji je okupio učenike i učenice 6 srednjih škola s područja Konjica, Čapljine i Mostara. Cilj kampa bio je izgraditi liderske vještine mladih kroz razvoj kritičkog mišljenja, komunikacijskih vještina, poticanje odgovornosti, razvoj samosvijesti i timskog rada.

Program edukacije i izgradnje kapaciteta mladih dio je projekta “Let's debate change” financiranog od strane Švicarske razvojne organizacije “Solidar Suisse”, a provodi ga Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar. Tokom kampa, 17 sudionika uspjelo je poboljšati svoje vještine, steći samopouzdanje i naučiti kritički promatrati izazove.

“Posebno bih istaknuo dio programa koji je bio posvećen razvoju emocionalne inteligencije i psiholoških aspekata vezanih uz izgradnju liderskih vještina”, istaknuo je Benjamin Mujak, učenik JU Srednja škola Konjic i jedan od sudionika kampa.

Osim druženja i upoznavanja, kamp je bio i prilika za razmjenu iskustava i osmišljavanje zajedničkih inicijativa koje će ovi mladi ljudi realizirati u svojim lokalnim zajednicama.

“Ljetni kamp mi je omogućio nova poznanstva i da izađem iz svoje zone komfora, što je vrlo važno za svladavanje liderskih vještina”, rekao je Filip Brajković, učenik Srednje škole Čapljina.

Projekt “Let's debate change” do sada je uključio 120 srednjoškolaca iz tri navedene općine koji su istražili stanje i potrebe svojih lokalnih zajednica te sročili preporuke relevantnim donositeljima odluka. U rujnu će se dodijeliti grant sredstava za najbolje projektne ideje učenika.

“Očekujemo kvalitetne projektne prijedloge koji će ponuditi rješenja za probleme u lokalnim zajednicama”, rekla je Maja Vejzović, menadžerica projekta iz LDA Mostar.

Mladi su iznijeli jasnu poruku o važnosti angažmana i aktivnog sudjelovanja u kreiranju boljih uvjeta života. Projekt “Let's debate change” traje od 1. januara 2024. do 31. decembra 2024. godine, a ukupna je vrijednost projekta 91.924,00 KM.

Slični članci

Back to top button