BiHHercegovinaSportVijesti

Aner Žuljević nakon ispadanja Veleža: Ako vam je lakše mi koji smo “oko Veleža” smo sve krivi

Nakon katastrofalne izvedbe Veleža u Andori i spekulacija u medijima da će Uprava podnijeti ostavku, reagovao je Aner Žuljević, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH ispred SDP-a.

„Da poraz Veleža ne ostane siroče, kriv sam da bi svima bilo lakše! Prošli smo mi kroz istoriju veće izazove od Andore, ali smo izgleda brzo zaboravili!

Mi smo poznati kao društvo koje od dokazanih heroja sutra pravi izdajnike! Ništa nije drugačije ni u sportu.

Pozivam sve nezadovoljnike da odemo preorati stadion, srušimo tribine, ispadnemo u drugu ligu, pa možda budemo cijenili pređeni put zadnjih 20 godina!

Kako nikad u životu nisam govorio ono što se voli čuti, nego onako kako jeste, pa taman značilo da me svi cipelare… Mi smo zemlja sa 3 miliona trenera, menadžera i selektora.

Ako vam je lakše, mi koji smo ‘oko Veleža’ smo sve krivi… i bit ću dok sam živ, ali od Veleža neću odustati nikad. Samo jedno se mora znati…

Ja sam se rodio kao Veležovac na Bijelom Brijegu i neće me niti jedan neuspjeh otjerati od Veleža, niti ću ikad bacati kamenice na bilo koga bez ozbiljne analize! Ozbiljan klub ima svoje organe, kao što je Skupština i ona je na zadnja dva zasjedanja jednoglasno podržala upravu.

Niko nije vlasnik Veleža, i ne postoji logika ‘Velež to sam ja’.

Skupština ima pravo zasjedati, Upravni odbor ima obavezu napraviti analizu, navijači imaju pravo biti ljuti i razočarani, ali svi zajedno imamo obavezu donijeti bitne i važne odluke za budućnost kluba!

Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak. Ostaviti svoj trag na ovom svijetu je teško. Da je lako, svi bi to radili, ali nije. Velež je kroz svoju istoriju ostavio trag u svijetu!

Potrebno je strpljenje, posvećenost, kao i gomila usputnih neuspjeha. Pravi test nije da li ćeš izbjeći taj neuspjeh, jer nećeš.

Već je u tome da li ćeš dozvoliti da te to povrijedi ili posrami i zaustavi, ili ćeš naučiti iz toga, bez obzira da li si izabrao da istraješ. Velež je istrajao i izdržao sve nepravde, koje su do nekoliko godina unazad bile najmanje sportske.

Danas imamo luksuz da samo brinemo o sportskom neuspjehu na terenu, a ranije smo vodili utakmice koje su bile daleko od zelenog travnjaka…

Klub prkosa, ponosa i raje,“ napisao je Aner Žuljević.

Slični članci

Back to top button