BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Tri ugriza zmija otrovnica u Konjicu u jednom danu! Građani, oprez!

Konjic, 17. jula 2024. godine – U kratkom vremenskom razdoblju danas su na širem području grada Konjica zabilježena tri ugriza zmija otrovnica. Zbog toga Gradska uprava Konjic i Opća bolnica Konjic upućuju građane i goste Konjica na pojačan oprez kao mjeru predostrožnosti kako bi se spriječile eventualne neželjene posljedice.

Jedan ugriz je zabilježen u kanjonu Neretve, drugi u kanjonu Rakitnice, a treći u Idbru. Pretpostavlja se da se u dva slučaja radilo o ugrizu poskoka, a u jednom o ugrizu šarke.

Sve tri ugrižene osobe su, zbog toga što se radi o zmijama otrovnicama, hospitalizirane u Općoj bolnici Konjic. Dvije osobe, koje su imale ozbiljnije simptome, su dobile serum i medicinski su zbrinute.

Ovo je prvi put da su u Konjicu u tako kratkom vremenskom periodu zabilježena tri ugriza zmija otrovnica. Zbog toga se pretpostavlja da su zmije iz nekog razloga pojačano agresivne.

Gradska uprava Konjic i Opća bolnica Konjic apeliraju na građane i goste Konjica da budu oprezni:

  • Izbjegavajte šetnju po šumovitim i kamenitim predjelima, pogotovo u rano jutro i kasno navečer kada su zmije najaktivnije.
  • Nosite odgovarajuću obuću i hlače dugačkih nogavica kada boravite u prirodi.
  • Budite posebno oprezni u blizini stjenovitih pukotina i rupa gdje se zmije najčešće skrivaju.
  • Ako primijetite zmiju, ne približavajte joj se i ne pokušavajte je uhvatiti ili ubiti. Uklonite se od nje.
  • U slučaju ugriza zmije otrovnice, odmah potražite liječničku pomoć. Ne gubite vrijeme, a ne pokušavajte sami isisati otrov.

Vjerujemo da će se uz pojačanu opreznost i odgovorno ponašanje svih, spriječiti eventualne neželjene situacije.

Slični članci

Back to top button