BiHCrna hronikaHercegovinaVijesti

Nova akcija SIPA-e cilja na krijumčare ljudi: U pretresima u Grudama i Tomislavgradu ima uhapšenih

U još jednoj akciji SIPA-e na području Bosne i Hercegovine danas je realizovana operativna akcija usmjerena na krijumčare ljudi.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Gruda i Tomislavgrada, u predmetu kodnog naziva “Istok Porin”, lišili slobode dvije osobe.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela “Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata” i “Krijumčarenje ljudi” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na dvije lokacije, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije i Ministarstvima unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zapadno-hercegovačkog kantona i Kantona 10 Livno.

klix

Slični članci

Back to top button