BiHCrna hronikaVijesti

Ćustendil osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović

Kantonalni sud u Tuzli osudio je policijskog službenika Elvisa Ćustendila na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović. On, naime, nije prisustvovao izricanju presude.

Podsjećamo, 51. godišnji Elvis Ćustendil iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, je 7. februara u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je sa 16 metaka.

Prije pet dana priznao je krivicu te je sudski postupak skraćen.

Plačući je iznio svoju stranu priče.

“Ne sjećam se da sam pobjegao, ne znam kako je do toga došlo. Došao sam u stan, skinuo prljave pantalone, vidio sam da su mi cipele prljave. Skontao sam da se moram vratiti da vidim šta se desilo gdje sam bio. Izašao sam ispred zgrade, policija me uhapsila. Ujutru sam dobio papir da sam uhapšen”, kaže on.

Više puta je ponovio da mu je Amra Kahrimanović bila prijatelj.

“Ovdje smo zbog osobe koja je bila moj veliki prijatelj. Sam sebi ne mogu oprostiti zbog Amre koja je svima pomagala. Bila je kao pahuljica, svima draga. Tržni centar “Sjenjak” bio je Amra Kahrimanović, po njoj objekat prepoznat”, rekao je on, između ostalog.

Više puta je ponovio da je kriv te zatražio od suda da ga adekvatno kazni.

“Ja sam 20 godina upozoravao da se liječim. Radio sam u MUP-u i ne mogu reći da nisu znali. Pio sam i trošio lijekove protiv depresije. I takav sam imao oružje, po cijelu noć u dežuri bio sam. Osjetio sam da mi se stanje pogoršalo, uzeo sam bolovanje. Nije moguće da nijedan načelnik nije primijetio, osim jednog. Sve ovo vrijeme sam se liječio i znam da nije trebalo da pijem alkohol”, rekao je tokom priznanja krivice.

Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button