BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Konjičanin Aiman Salija, velika nada bh. fudbala

Momak koji je rođen u Beču, a roditelji su mu iz Bosne i Hercegovine, ima dvojno državljanstvo. Igrač je FK Sportunion Mauer (3 rang takmičenja u Austriji). Standardan je igrač u svojoj juniorskoj selekciji i jedan od tri igrača koja su priključena starijoj selekciji U23.

Aiman igra na poziciji veznog igrača, krasi ga upornost, odlična tehnika i dobar pregled igre. Svi treneri za njega imaju samo riječi hvale, jer u Aimanu vide sve kvalitete koje traži savremeni fudbal. Klub u njemu vidi veliki potencijal i zato je vec priključen u starije selekcije u23.

“Dok sam na pauzi između sezona raspust provodim u Konjicu, iz kojeg je moj otac Arnel i svaki dan treniram pokušavajući imati optimalnu fizičku spremu za početak priprema u svom klubu. Ove godine mi je cilj da svojim igrama izborim mjesto u prvom sastavu U23 selekcije i seniorskom timu, iako mi je tek 16 godina. Znam samo da napornim radom to mogu postići. Volio bih zaigrati za reprezentaciju BiH i pokušat ću svojim igrama da skrenem pažnju selektora juniorske reprezentacije BiH.” – rekao nam je na kraju Aiman Salija, velika nada i budućnost bh. fudbala.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button