BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaMagazinNVOSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

Na Boračkom jezeru počeo najveći događaj za mlade

Danas je na Boračkom jezeru počela Smotra Saveza izviđača Federacije BiH (SIFBIH) koja će trajati do 22. jula 2024. godine.

Okupilo se oko 1000 učesnika iz 29 gradova, 7 zemalja, 39 odreda, mladih od 8 do 18 godina, čineći je najvećim organizovanim boravkom u prirodi za mlade u Bosni i Hercegovini.

Ova manifestacija uči mlade sticanju novih vještina, iskustava, prijateljstava, te pruža priliku da upoznaju kulturnu baštinu i prirodne ljepote Konjica.

Učesnici će imati priliku kroz različite radionice produbiti znanje o sigurnosti, zaštiti životne sredine, ekologiji, mirovnom obrazovanje i interkulturalnoj saradnji.

Posebna pažnja posvećena je edukativnim aktivnostima koje naglašavaju značaj ekologije i očuvanje prirode i kulturnog naslijeđa.

Pored edukativnog značaja, Smotra značajno doprinosi turizmu promovišući prirodne ljepote i kulturnu baštinu Konjica te njegovo gostoprimstvo, čime se doprinosi i razvoju turizma, izjavila je načelnica Odreda izviđača “Neretva” Konjic, Selma Hadžihusejnović, kojoj je ove godine, zajedno s Harisom Hadžizukićem, starješinom Odreda, i drugim saradnicima, zapala ova važna i odgovorna uloga – biti domaćin i organizator najvećem okupljanju mladih na Balkanu, naravno uz podršku Grada Konjica i velikog broja saradnika.


Značajno je napomenuti da se susret odvija pod sloganom „POD ISTIM KROVOM“ koji odražava nastojanje da se upoznaju vršnjaci preko entitetskih i državnih granica, čime se doprinosi suživotu i boljoj budućnosti za mlade BiH.

Smotra SIFBIH je prilika koja mladima pruža izgradnju prijateljstva i nezaboravne uspomene na jednom od najljepših mjesta u BiH, a to je svakako Grad Konjic.

Slični članci

Back to top button