DruštvoHercegovinaKonjicSportVijestiZanimljivosti

MNK “Makljen” izražava zahvalnost Gradu Konjicu za podršku turniru u Prozoru

Uprava Malonogometnog kluba “Makljen” iz Prozora, u sastavu predsjednika Amira Bobara, potpredsjednika Mehe Hrinića i sekretara Ibra Plecića, nedavno je posjetila Grad Konjic i gradonačelnika Osmana Ćatića. Cilj posjete bio je izraziti zahvalnost Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću za kontinuiranu podršku koju pružaju klubu u organizaciji malonogometnog turnira u Prozoru.

“Već četvrtu godinu zaredom u Prozoru organiziramo malonogometni turnir za seniore, koji je ove godine bio održan pod nazivom ‘Prozor 2024’. Turnir je privukao veliki broj ekipa i naišao je na veliki interes stanovnika Prozora”, istaknuo je sekretar kluba Ibro Plecić.

“Duboko smo zahvalni na podršci koju nam pruža Grad Konjic, na čelu sa gradonačelnikom Ćatićem. Oni prepoznaju i cijene trud koji naš klub ulaže u omogućavanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladima iz povratničkih naselja kroz sportske aktivnosti i sadržaje. Naš primarni cilj je afirmacija sporta i stvaranje uslova za zdravo odrastanje mladih generacija. Stoga je svaka pomoć koju dobijemo od neprocjenjive važnosti za sve nas koji živimo u Prozoru.”

Gradonačelnik Ćatić je uzvratio pohvalama na adresu kluba i naglasio važnost podrške povratnicima i povratničkim sredinama:

“Trudimo se da budemo oslonac povratnicima i da u tim sredinama, osim ostalog, omogućimo organiziranje kvalitetnih kulturnih i sportskih aktivnosti koje će okupljati ljude svih generacija. Takve aktivnosti su prilika za takmičenje, druženje i ugodno provođenje slobodnog vremena. MNK ‘Makljen’ iz Prozora sjajan je primjer drugim klubovima o tome kako se mogu organizovati i provoditi aktivnosti koje su interesantne svima. Molonogometni turnir za djecu, koji klub organizuje već 11 godina u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jasan je pokazatelj njihove volje i angažmana. I dalje ćemo se truditi pomagati ovakvim inicijativama koje osnažuju povratnike i čine život ugodnijim u tim sredinama.”

Ovom prilikom, Uprava MNK “Makljen” uručila je gradonačelniku Ćatiću zahvalnicu i dres kluba kao znak pažnje i zahvalnosti za sveobuhvatnu podršku.

Slični članci

Back to top button