BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Mešinović: Musemić je najbolji trener u BiH, mi u Igmanu smo kao jedna velika porodica

Fudbaleri Igmana iz Konjica prošle sezone u veoma jakoj konkurenciji osigurali su opstanak u elitnom rangu bh. nogometa. Kormilo kluba u ključnim trenucima preuzeo je Edis Mulalić, a jedno od njegovih prvih pojačanja bio je i nekadašnji ofanzivac Tuzla Cityja Belmin Mešinović.

Mešinović je pružao veoma dobre partije u dresu tima iz Konjica u drugom dijelu sezone, bio je standardni član ovog tima, a na 13 mečeva postigao je jedan gol, te upisao dvije asistencije.

U razgovoru za N1 istakao je kako je u Igmanu veoma dobro dočekan, te da se odlazak u Konjic ispostavio kao ispravna odluka.

“Od dolaska u Fudbalski klub Igman sam dočekan kao kod kuće. Iza nas je jedna veoma teška i zahtjevna polusezona. Od samog početka imali smo samo jedan cilj, a to je da ostanemo u društvu najboljih. Sretan sam jer smo to i ostvarili”, rekao je Mešinović.

Foto: FK Igman Konjic

Mešinović je nakon dobrih igara potpisao i novi ugovor, a kormilo tima pred početak sezone preuzeo je iskusni Husref Musemić sa kojim je ovaj fudbaler već surađivao u Tuzla Cityju.

“Tako je. Ovo ljeto je u Konjic stigao, prema mom mišljenju i najbolji trener u Bosni i Hercegovini. Već smo surađivali u kada je vodio Tuzla City. Tada nas je sjajno vodio, a isto očekujem i sada”, rekao je Mešinović, a potom se osvrnuo i na dosadašnji dio priprema svog tima:

“Dosadašnji dio ocjenjujem odlično i profesionalno. Svi radimo marljivo i spremni smo za novu sezonu.”

FK Igman Konjic

Osvrnuo se i na očekivanja od ekipe u narednoj sezoni.

“Ovu sezonu je stiglo dosta novih igrača. Neko od njih poznajem od ranije i siguran sa mda će mnogi od njih biti odlično pojačanje za klub. Očekujem od ove sezone da izborimo opstanak jer nam je to prvi cilj. Bit će veoma zahtjevno jer ove sezone ispadaju četiri kluba, ali želimo od prvog kola krenuti sa pobjedama i da se dovedemo u što bolju poziciju već na startu sezone”, istakao je ofanzivac Igmana.

Foto: FK Igman Konjic

“Musemić je najbolji trener u BiH!”

Smatra kako je dolazak Husrefa Musemića velika stvar za ovaj klub.

“Samo ime i prezime vam kaže da je to legenda našeg fudbala u Bosni i Hercegovini. Za mene je on najbolji trener u našoj zemlji, ali i najbolji trener koji me do sada trenirao. U Tuzli smo pravili sjajne rezultate, a nadam se da će tako biti i u Igmanu. Ima odličan način na koji vodi treninge i vjerujem da će nam to mnogo značiti u novoj sezoni”, istakao je.

Govorio je i o budućnosti.

“Ugovor sa Igmanom me veže do kraja sezone, a u budućnosti se vidim negdje van granica naše domovine. San svakom igraču je da zaigra za neki veći klub u Evropi. Nadam se da ću sjajnim partijama skrenuti pažnju na sebe”, rekao je Mešinović.

Ističe kako u Igmanu vlada sjajna atmosfera.

“Od mog dolaska u Igman dočekan sam kako kod kuće. Mogu reći da je Igman sjajna sredina, imamo odlučnu atmosferu od ekonoma do stručnog štaba, a posebno je to izraženo među nama fudbalerima. Mogu reći da smo kao jedna velika porodica”, rekao je Mešinović.

Foto: FK Igman Konjic

Smatra kako želi dati mnogo u novoj sezoni za Igman.

“Moj cilj ove sezone je da dam sve od sebe, postignem što više golova i da svi zajedno ispunimo zadane ciljeve kluba”, rekao je Mešinović, koji se na kraju obratio i navijačima kluba:

“Ovom prilikom pozvao bih sve naše navijače da i ovu sezonu budu naš 12 igrač. Zahvalan sam i njima na gostoprimstvu u grad Konjic. Zajedno u nove pobjede!”

Mešinović je u dosadašnjoj karijeri pored Igmana i Tuzla Cityja nastupao još za Slaven, a za mladu reprezentaciju BiH odigrao je šest mečeva.

n1

Slični članci

Back to top button