BiHBiznisKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

IGMAN d.d. Konjic: Poslovni prihodi do kraja jula 2024. veći od 130 miliona KM

Konjic, 15. 7. 2024. – Poslovni rezultati tokom prvih šest mjeseci 2024. godine potvrđuju činjenicu da će kompanija IGMAN d.d. Konjic i u 2024. godini ostati lider u namjenskoj industriji.

Još jedna u nizu uspješna godina dokaz je odgovornog poslovanja s vidljivim rezultatima rasta što „IGMAN“ dugi niz godina svrstava u fabrike koje imaju izuzetno važnu ulogu u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine.

Menadžment koji pažljivo analizira nove trendove u razvoju municije malog kalibra, prateći zahtjeve vojnog i komercijalnog tržišta, u kontinuitetu je posvećen jačanju kompanije na sve konkurentnijem, inovativnijem i profitabilnijem globalnom tržištu odbrambene industrije.

U prvih šest mjeseci 2024. godine „IGMAN“ je proizveo i prodao municiju u vrjednosti od 91 milion KM, dok je do kraja jula planiran dodatni izvoz u vrijednosti od 40 miliona KM, što je ukupan poslovni prihod koji premašuje 130 miliona KM za sedam mjeseci.

Kada govorimo o globalnom tržištu i izvozu, treba istaći da je riječ o međunarodnim tenderima na kojima „IGMAN“ ravnopravno učestvuje s drugim proizvođačima. Oružane, policijske i specijalne snage zemalja koje nisu pod sankcijama ili embargom  naši su kupci. Trenutno najveća izvozna tržišta su: SAD, Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Irak, Malezija… – saopćeno je za portal novikonjic.ba iz PD Igman dd Konjic.

Slični članci

Back to top button