Crna hronikaDruštvoKonjicVijesti

Izbjegnuta tragedija u Konjicu: Mercedes udario u saksije Intermezza!

Konjic, 14. jula 2024. – U samom centru Konjica, danas se oko 18:15 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su, srećom, izbjegnute ljudske žrtve.

Neoprezni vozač početnik, upravljajući vozilom marke Mercedes, naglo je pokrenuo vozilo ispred ugostiteljskog objekta “Zanzibar”. Izgubivši kontrolu nad vozilom, udario je u dvije betonske saksije ispred “Caffe pizzerie Intermezzo”.

Nesreća se mogla pretvoriti u tragediji, s obzirom da je ovaj kafić gotovo uvijek pun gostiju, turista i djece. Naime, ovaj prostor u Suhom Dolu je poznat po tome da je uvijek pun ljudi, a posebno u popodnevnim, odnosno večernjim satima.

Prema riječima očividaca za portal “Novi Konjic”, često se u ovom području događaju slične situacije, gdje mladi vozači, nesvjesni opasnosti, svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju živote sebe i drugih.

Na poziv su stigli pripadnici lokalne policije koji trenutno vrše uviđaj i utvrđuju sve okolnosti nesreće. Više informacija očekuje se uskoro.

Ovaj incident još jednom nam pokazuje koliko je važno da se svi vozači, a posebno početnici, ponašaju odgovorno u saobraćaju i poštuju sva pravila i propise. Također je neophodno biti svjestan okruženja i potencijalnih opasnosti, te prilagoditi brzinu vožnje uvjetima i prometu.

Apel na pojačanu kontrolu

Mnogi građani Konjica, potaknuti ovim događajem, apeliraju na pojačanu kontrolu policije u ovom području, te strožije sankcioniranje neodgovornih vozača, posebno onih koji ugrožavaju živote djece i ostalih sudionika u saobraćaju.

Vjerujemo da će ovakve mjera doprinijeti većoj sigurnosti na cestama Konjica i svih ostalih gradova u Bosni i Hercegovini.

Slični članci

Back to top button