BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaPolitikaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Konjic oživljava ljetnim večerima: Zatvorena Titova ulica vikendom!

Konjic, 12. juli 2024. godine – Gradska uprava Konjica donijela je odluku o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulici Maršala Tita. Ulica će biti zatvorena za saobraćaj, izuzev teretnih vozila uz pratnju Policijske uprave Konjic, petkom i subotom tokom jula i avgusta u večernjim terminima od 20:30 do 23:00 sata.

Cilj ove odluke je oživjeti gradsko jezgro i pružiti prostor pješacima, biciklistima i uživanju u kulturnim i ljetnim sadržajima.

Ova odluka je donijeta s ciljem da se grad Konjic učini privlačnijim za građane i turiste, te da se oživi gradsko jezgro ljetnim večerima – poručili su iz gradske uprave. Ulica Maršala Tita bit će pretvorena u pješačku zonu, a na toj relaciji bit će organizovan niz kulturnih i zabavnih manifestacija..

Ova promjena naišla je na odobravanje građana i turista. Mnoge su se porodice s djecom, zaljubljeni parovi i mladi ljudi obradovali ovim vijestima, jer će im se pružiti prilika da uživaju u šetnji gradom bez automobila.

“Ovo je sjajna ideja! Konačno ćemo moći bezbrižno šetati gradom i uživati u ljetnoj atmosferi,” rekla je jedna od građanki Konjica. “Posebno sam oduševljena što će biti organizirano i nešto za djecu.”

Uz kokice, sokove i bogatu kulturnu ponudu, Konjic ovog ljeta nudi nezaboravno iskustvo svojim građanima i posjetiteljima. Zatvaranje ulice Maršala Tita za saobraćaj samo je jedan od koraka u tom smjeru.

Dodatne informacije o programu manifestacija u okviru Konjičkog ljeta možete pronaći na web stranici Grada Konjica ili nastavite da čitate nezavisni informativni portal novikonjic.ba. Donosimo nove vijesti.

Slični članci

Back to top button