BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicPolitikaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Novi centar Konjica raste: Kolonija u procvatu oaze mira i ljepote!

Gradsko naselje Kolonija u Konjicu doživljava nevjerovatnu transformaciju! Uz podršku gradske uprave ovog prelijepog bh. grad, u toku su opsežni radovi na uređenju javnih površina, čineći ovu gradsku četvrt ugodnijim i ljepšim mjestom za život.

Novi prostori za uživanje

Radovi uključuju uređenje parkova, izgradnju dječjih igrališta, uređenje parkirališta, izgradnju pješačkih Ovim se projektima stvara više prostora za opuštanje, igru i druženje, što će znatno poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Uklanjanje cisterni otvara put novim mogućnostima

Nedavno su s platoa ispred tri nebodera iskopane iz zemlje dvije velike cisterne koje su nekada služile za skladištenje mazuta za grijanje solitera. Danas su te cisterne odvezene, a u video prilogu Safeta Nuhića iz ovog naselja može se vidjeti transport gabaritnih cisterni kamionomima tegljačima. Ovaj korak simbolizira kraj stare ere i početak nove, otvarajući put novim mogućnostima za uređenje i оzelenjivanje ovog dijela Kolonije.

Večernja oaza

Već sada, u večernjim satima, Kolonija postaje omiljeno odredište za šetnju. Brojni šetači, majke s djecom, zaljubljeni parovi i stariji sugrađani uživaju u ugodnoj atmosferi i opuštajućoj šetnji pored rijeke Neretve, pogotovo u ovim vrućim ljetnim danima.

Oduševljenje mještana

Kolonija se mijenja na bolje! Zahvaljujući predanoj saradnji gradske uprave i mještana, ova gradska četvrt postaje sve ugodnije i ljepše mjesto za život. Novi parkovi, igrališta i zelenilo će znatno doprinijeti kvaliteti života i učiniti Koloniju pravom oazama mira i ljepote u srcu Konjica, a njeni stanovnici su oduševljeni ovim promjenama i s nestrpljenjem prate napredak radova. Mnogi od njih su istaknuli da će Kolonija, zahvaljujući ovim inicijativama, postati omiljeno odredište za opuštanje i druženje.

Uređenje Kolonije ne samo da poboljšava kvalitetu života lokalnog stanovništva, već i doprinosi ukupnoj estetici grada Konjica. Ova inicijativa predstavlja sjajan primjer saradnje gradske uprave i mještana u stvaranju ljepšeg i ugodnijeg okruženja za sve.

Slični članci

Back to top button