DruštvoHercegovinaJablanicaKonjicMagazinVijesti

“Neretvica – Pusti me da tečem” traži nove delegate Skupštine

Kako su zaključno s 30. 6. 2024. istekli mandati 47 delegata Skupštine, sekretarice, 13 članova Upravnog odbora te po tri člana Nadzornog odbora i Suda časti, Udruženja građana “Neretvica – Pusti me da tečem”, 19. 7. 2024. godine (petak) u 19:30 sati u prostorijama Osnovne škole “Parsovići” u Parsovićima, zakazuje izbornu sjednicu Skupštine Udruženja.

Prava svih članova Udruženja, kojih ima više od 700, su da učestvuju u radu organa Udruženja, odnosno da biraju i budu birani u organe Udruženja.

Stoga upućujemo poziv svim članovima Udruženja, prvenstveno onim koji su rijeku Neretvicu branili na mostu u Goranskom Polju, i lokalnim udruženjima građana da kandiduju osobe za novi saziv Skupštine Udruženja.

Prijave se mogu dostavljati putem zvanične e-mail adrese Udruženja (pustimedatecem@gmail.com) ili jednostavno dolaskom na izbornu sjednicu Skupštine.

Iako je borba protiv izgradnje 15 malih hidroelektrana na slivu Neretvice zvanično završena, namjera je da Udruženje nastavi egzistirati, s nešto izmijenjenim ciljevima djelovanja i fokusima, ali, kao i do sada, u duhu transparentnosti i otvorenosti za sve osobe koje mogu dati doprinos našem funkcionisanju, navedeno je u obavijesti.

Slični članci

Back to top button