DruštvoHercegovinaMagazinVijesti

Posjeta Kantonalnoj bolnici povodom Nove hidžretske godine

Povodom Nove 1446. hidžretske godine, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva mostarskog, prof. Elvedina Kazazić, zajedno sa koordinatoricom Medžlisa islamske zajednice Mostar, muallimom Fatimom Puce, posjetile su Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić”, odjel za ginekologiju i akušerstvo. Posjetu su srdačno primile glavna sestra Aida Tanović, dipl. med. ses. i dr. Mirela Mešić Smajkić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Koordinatorice su izrazile zahvalnost osoblju bolnice za njihov predan i nadasve human rad. Tom prilikom, počastile su osoblje i porodilje slatkišima te im čestitale Novu hidžretsku godinu. Posebna pažnja posvećena je prvoj bebi rođenoj u Novoj godini, kojoj su uručeni prigodni darovi. Prva bebu, dječaka, rodila je Šejla Špago.

Prof. Elvedina Kazazić je u ime Muftijstva i svoje lično ime čestitala majci na rođenju djeteta te joj poželjela brz oporavak.
Ova posjeta je još jedan pokazatelj zajedništva i brige za zajednicu koju njeguje Muftijstvo mostarsko, i MIZ Mostar posebno u ovako značajnim trenucima.

Prva beba rođena u Novoj hidžretskoj godini ima posebno značenje za muslimansku zajednicu. Ona simbolizira novi početak, nadu i blagoslov. U islamu, nova godina označava vrijeme za refleksiju, obnovu vjere i zajedništvo. Rođenje djeteta u ovom periodu dodatno naglašava važnost života, porodičnih vrijednosti i kontinuiteta tradicije. Ova beba je simbol novih mogućnosti i sreće koju nova godina donosi, što čini njen dolazak još posebnijim za cijelu zajednicu.

Dobrodošlicu malom dječaku na ovaj svijet srdačno je poželjela i muallima Fatima Puce, i naglasila da postati roditelj je najveći dogadaj u životu svakog čovjeka, ali i naš emanet i veoma zahtjevan posao. Gospodara molimo da nam podari prave riječi i savjete koje ćemo pruziti svojoj djeci i da ih podučimo istrajnosti, upornosti i istini. Drago nam je što ste i vi doživjeli tu sreću! Želimo vašem sinu svu sreću ovoga svijeta, da bude radost vaše, duše, srca i ponos porodice cijele zajednice.

MIZ Mostar

Slični članci

Back to top button