BiHHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

HNK: 14 saobraćajnih nesreća u 24 sata

Četiri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede u 14 saobraćajnih nesreća, koje su u protekla 24 sata registrovane na području Hercegovačko-neretvanskog akntona (HNK), saopćeno je iz Operativnog centra (OC) Civilne zaštite (CZ) HNK.

Registrovano je 14 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Čapljine 4, na području Čitluka 2, na području Konjica 2 1 i na području Neuma 1. Dva su lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, dva lica lake tjelesne povrede.

Evidentirano je jedno krivično djelo, te četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

U biltenu se navodi da su vatrogasne službe na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u protekla 24 sata imale četiri interevencija na gašenju požara, od čega jednu u Mostaru i tri u Jablanici.

U Mostaru je od 18:35 do 18:50 sati vršena intervencija nakon prijave o postojanju dima u stanu u Ulici hrvatske mladeži.

U Jablanici je gorjelo nisko rastinje u naselju Žuglići, šuma je gorjela na Bukovom Podu, a otpad u Donjoj Jablanici.

Vatrogasci su imali i pet tehničkih intervencija.

U Mostaru su vatrogasci otvarali stan u Ulici kralja Tomislava, zatim pilali stablo u Ulici kralja Petra Krešimira IV, te izvlačili povrijeđene iz vozila koje je prilikom slijetanja završilo u jezeru u Salakovcu.

U Jablanici su vatrogasci prevozili vodu na Slatinu i na Čivelj.

U biltenu se navodi da je prema podacima FHMZ-a, indeks kvalitete zraka u 08:00 sati, u Mostaru je označen kao dobar,a na Ivan Sedlu je označen također kao dobar.

Slični članci

Back to top button