BiHHercegovinaSportVijesti

Rođeni predstavili dresove za narednu sezonu

Svečanim potpisivanjem ugovora s čuvenim njemačkim proizvođačem sportske opreme, kompanijom Puma, Fudbalski klub Velež je okrenuo novu stranicu u svojoj historiji i ušao u porodicu evropskih nogometnih velikana.

Na gala večeri u mostarskom hotelu Emporia, FK Velež i Puma potpisali su partnerstvo, nakon čega su službeno predstavljeni novi dresovi Rođenih za nadolazeću sezonu.

“Puma je simbol inovacije, slobode pokreta, kvaliteta i istinskog sportskog duha, svih onih vrijednosti koje i FK Velež dijeli s novim partnerom. Ovaj ugovor ne samo da će obogatiti klupsku ponudu, već će i unaprijediti sposobnosti za ostvarenje još većih uspjeha na terenu”, poručili su iz kluba.

U ime kompanije Puma prisutnima u Mostaru se obratio senior menadžer Armin Sulejmanović.

Prije svega željeli smo proširiti tržište i na regiju, tačnije na Bosnu i Hercegovinu. Čast je i zadovoljstvo da smo imali priliku komunicirati s ljudima iz Veleža. Ovo je veliki i prepoznatljiv klub, a naš motiv je bio da sarađujemo s jednim od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Sretan sam da smo sve stigli u rekordno kratkom vremenu. Velež će u budućnosti imati dresove s najkvalitetnijim materijalom, kao što imaju nogometaši Manchester Citya ili Borussije Dortmund”, istaknuo je Sulejmanović.

Potpisivanje ugovora s Pumom znači i da FK Velež ulazi u njihovu veliku porodicu s globalnim nogometnim gigantima kao što su Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Fenerbahce i brojni drugi. Istovremeno, FK Velež postaje prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će na svojoj opremi nositi amblem ovog renomiranog proizvođača sportske opreme.

Ovo je najbolje potpisani sponzorski ugovor u historiji FK Velež, ako izuzmemo Grad Mostar, Hercegovačko-neretvansku županiju i Vladu FBiH. Dva su razloga zašto je važno da imamo ugovor s Pumom. Prvi je zato što je Puma premium brend, a drugi je što je Fudbalski klub Velež prvi klub u novijoj historiji Bosne i Hercegovine koji ima saradnju s ovim brendom. Dobili smo jako kvalitetan sponzorski ugovor i to govori koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner, u svakom smislu”, istaknuo je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

U novoj garnituri dresova na gala večeri su prošetali prvotimci Veleža Osman Hadžikić, Ante Oreč, Edis Nanić i Nermin Haskić.

Novi dresovi FK Velež i kompanije Puma kombiniraju vrhunski dizajn i kvalitetu materijala, a izvedeni su u minimalističkom stilu sa suptilnim detaljima, simbolizirajući snagu i eleganciju mostarskog kluba. Materijali korišteni za izradu su posljednje generacije, izuzetno kvalitetni, pružajući igračima nužnu udobnost, fleksibilnost i ventilaciju tijekom perioda visokog intenziteta tjelesne aktivnosti”, istaknuli su iz kluba.

Gala večeri u Mostaru prisustvovale su brojne osobe iz javnog, sportskog, političkog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, a među njima mogli su se vidjeti i nekadašnji nogometni asovi.

Slični članci

Back to top button