DruštvoJablanicaNVOVijestiZanimljivosti

Jablanica: “Budi mi prijatelj” – Pokrenuta kampanja za izgradnju inkluzivnog centra!

Jablanica, 9. jula 2024. – Udruženje građana “Roditelji za roditelje” Jablanica pokrenulo je kampanju “Budi mi prijatelj” s ciljem izgradnje i otvaranja inkluzivnog centra za djecu i roditelje u gradu. Centar bi bio mjesto podrške i edukacije za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i za njihove roditelje.

Tokom press konferencije održane u Omladinskom centru Jablanica, predstavljena je vizija centra, kao i planirane aktivnosti u sklopu kampanje.

Inkluzija za sve

Jedan od glavnih ciljeva inkluzivnog centra je stvaranje okoline u kojoj će se djeca s poteškoćama u razvoju moći socijalizirati, učiti i razvijati kroz igru. Centar će nuditi stručno vođene aktivnosti i radionice koje će im pomoći da unaprijede svoje životne, socijalne i motoričke vještine.

Inkluzivni centar u Jablanici bit će otvoren za sve djecu i njihove roditelje, bez obzira na poteškoće s kojima se suočavaju. Centar će predstavljati mjesto susreta i razmjene iskustava, te promicati inkluzivnu kulturu u kojoj su svi jednako cijenjeni i prihvaćeni.

Poziv na podršku

Udruženje “Roditelji za roditelje” poziva sve građane Jablanice da se pridruže kampanji “Budi mi prijatelj” i pomognu u ostvarenju ovog važnog projekta. Podržavati se može na razne načine, od donacija do volontiranja u raznim aktivnostima.

Zajedno za inkluzivno društvo

Izgradnja inkluzivnog centra u Jablanici značajan je korak ka stvaranju pravednijeg i inkluzivnijeg društva za sve. Podrška ovoj kampanji znači doprinos boljoj budućnosti djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Slični članci

Back to top button