BiHHercegovinaVijesti

MUP HNK Bilten za protekli vikend

Proteklog vikenda (5-8.7.2024. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 19 prijava; na području Mostara 12, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Čitluka 2.                                            

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 12 prekršaja; na području Mostara 5, na području Čapljine 3, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame  1, na području Čitluka 1 i na području Stoca 1.                                           

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 23 saobraćajne nezgode; na području Mostara 9, na području Čapljine 5, na području Konjica 3, na području Čitluka 2, na području Jablanice 1, na području Neuma 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena,sedam lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 5.7.2024. godine, oko 14,40 sati, policijski službenici Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, lišili su slobode A.M. (1985) iz Mostara od kojega je pretresom istog privremeno oduzeta jedna pvc kesica sa sadržajem NN biljne materije i jedan mobilni telefon. Nad istim je urađena kriminalistička obrada, a o navedenom upoznat nadležni tužilac.
  • 5.7.2024. godine policijski službenici Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene su, po pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršili pretres stana u ul. Zrinjski Frankopana u Mostaru, vlasništvo A.S. (1984) iz Mostara. Pretresom je pronađeno i uz potvrdu izuzeto; kompletan laboratorij za uzgoj cannabisa u zatvorenom prostoru, određena količina osušene biljne materije, dvije digitalne vage, mobilni telefon, metalne mrvilice. Nakon završenog pretresa stana koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi, gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, a gdje je vlasnik stana iz odvoda izvadio NN biljnu materiju koju je A.S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika u stan. Izvršen uviđaj, upoznat nadležni tužilac.
  • 5.7.2024. godine, oko 14,15 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u Splitskoj ulici u Mostaru u kojoj su učestvovali S.Ć. (1955) s vozilom marke Opel Corsa i A.Š. (1996) s motociklom Yamaha. Teške tjelesne povrede zadobio je motociklist A.Š. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 5.7.2024. godine na području grada Mostara provedena je akcija „Motocikl“. Policijski službenici su kontrolisali 50 motornih vozila i 47 motocikla pri čemu su vozačima izdali 40 prekršajnih naloga, 3 vozača su isključena iz saobraćaja zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita.
  • 5.7.2024. godine dežurni ljekar sa CUM-a SKB Mostar obavjestio je PS Mostar Centar da su radnici Hitne medicinske pomoći Stari grad dovezli na CUM S.Š. (1963) koji je zadobio povrede opasne po život uslijed pada sa skele na adresi H. Repca. Patrola policije na navedenoj adresi nije nikog zatekla, te su od građana u blizini doznali da su oko 10,00 sati primjetili radnike HMP koji su navedeno lice preuzeli. Na licu mjesta obavljen je uviđaj od strane službenika Odjeljenja krim. policije PU Mostar kojemu su prisustvovali DKT i inspektor zaštite na radu. 6.7.2024. godine, oko 10,00 sati, u Operativni centar PU Mostar dojavio je dežurni ljekar Odjeljenja intenzivne njege SKB Mostar da je pacijent S.Š. (1963), koji je prethodnog dana hospitalizovan zbog povreda zadobivenih na gradilištu, preminuo. Upoznat dežurni tužilac, preduzete sve potrebne mjere.
  • 5.7.2024. godine, oko 21,50 sati, u PS Čapljina je prijavila N.M. iz Čapljine da je oko 10,00 sati, od kuće otišao susjed S.P. (1954) nastanjen u Čapljini te da se nije vratio kući. Isti je sklon lutanju po gradu i okolini, visok je oko 150 cm, punije građe, obrijane glave, obučen u crnu trenerku i crnu duks majicu, žutu košulju i sa žutim kačketom na glavi. Preduzete sve potrebne mjere.
  • 6.7.2024. godine, oko 06,00 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno kako NN muško lice na cesti za Rašku Goru pali nisko raslinje. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli A.P. (1998) iz Čitluka koji je i sam priznao da je na 3 mjesta pokušao zapaliti nisko raslinje, u što su se uvjerili i policijski službenici, te isto ugasili. A.P. je lišen slobode i doveden u PS Mostar.
  • 7/8.7.2024. godine, oko 00,15 sati, policijski službenici PS Mostar Centar su prilikom rutinske kontrole i obilaska staničnog područja, na lokalitetu USRC „Midhad Hujdur Hujka“ uočili vozilo VW i dva lica unutar vozila. Isti su kontrolisani, a E.T. (2004) iz Mostara je na upit OSL posjeduje li nedozvoljena sredstva predao prozirnu kesicu u kojoj se nalazila suha zeljasta materija, dok je D.J. (2005) iz Mostara negirao posjedovanje nedozvoljenih sredstava. Policijski službenici su se vizualnim pregledom vozila i lica uvjerili u tačnost iskaza. E.T. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar.

muphnk

Slični članci

Back to top button