BiHHercegovinaSportVijesti

Velež predstavio još jedno pojačanje: Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa

Tino Blaž Lauš potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Velež, koji će trajati do ljeta 2026. godine

Navijačima Veleža Lauš nije nepoznat igrač, s obzirom na to da je u sezoni 2022/23 već nosio crveni dres ovog kluba. U toj sezoni je zabilježio 17 nastupa, postigao jedan gol i upisao pet asistencija.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu. Ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler, osim za Velež, igrao je i za Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je prešao u redove FK Velež.

O prvim impresijama te motivima povratka u redove Veleža, Lauš je istakao:

“Prvi motiv je svakako taj što sam ovdje proveo najbolji dio svoje karijere, a drugi motiv je što je klub i prije bio dobar, a sada je još i više napredovao i ide u jako dobrom i pozitivnom smjeru. Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa. Velež ima jako dobru prošlost ali ono što me jako raduje su dobri i visoki ciljevi za budućnost“

Lauš je istakao da se fizički jako dobro osjeća te da je spreman za nadolazeće izazove koje Mostarce očekuje. Prvi službeni meč Rođene očekuje 10. jula kada u okviru prvog pretkola Koferencijske lige mostarski tim na Grbavici dočekuje predstavnika Andore Inter Club d’Escaldas. O evropskim nastupima Rođenih Lauš je rekao:

“Svakako da treba ići utakmicu po utakmicu i biti jako oprezan, ali je prolaz prvog pretkola nešto što se od nas očekuje. Želimo što je moguće duže trajati u Evropi, i mislim da se može napraviti jako lijepa priča. Nas nije lako pobijediti pred našim navijačima, a u gostujućim mečevima ćemo se svakako boriti do posljednje sekunde”.

Slični članci

Back to top button