BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaPROMOSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

SUTRA Konjic Summer Fest: Više od 1000 trkača kroz grad na Neretvi!

Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čarobnoj prirodi, od 5. do 7. jula 2024. godine bit će domaćin uzbudljivog sada već VI. po redu sportskog događaja – Konjic Summer Fest 2024. u organizaciji Atletskog kluba ”Pace” Konjic. Ovaj festival nudi iz godine u godinu sve bogatiji program i raznolike utrke za sve populacione skupine i uzraste, od najmlađih do vrhunskih sportaša, te stvara jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu za druženje i zabavu.

Više od 1.000 učesnika očekuje se u raznim disciplinama trčat će kroz najljepše dijelove grada na Neretvi kroz tri dana festivala. Pored utrka festival će imati i dva koncerta i to u Petak – Lana Hamza sa bendom i u Subotu na Otvorenom bazenu u sklopu hotela Garden City pred preko 600 ljudi nastupiti će Emir Lapsus.

Trodnevni program:

Petak, 5. jula 2024.:

  • Garden City Business Run: Poslovna utrka koja se održava po drugi put, započinje u 18:30 sati. 28 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova utrka okuplja 250 učesnika iz poslovnog svijeta.
  • Koncert Lana Hamza sa bendom – Početak u 21:00h, KSF Korner Garden City Konjic – Ulaz je slobodan za sve goste.

Subota, 6. jula 2024.

  • Humanitarna dječija utrka GRAWE KIDS RUN: U 11:00 sati počinje utrka za 200 mališana, obogaćena brojnim poklonima od partnera festivala. Ova utrka ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana udruženju Andalus Konjic za stipendiranje djece u nevolji.

Utrka se održava u pet kategorija:

  • Zelena – predškolska djeca i prvi razred
  • Žuta – drugi i treći razred
  • Plava – četvrti i peti razred
  • Crvena – šesti i sedmi razred
  • Siva – osmi i deveti razred
  • Pored poslovne utrke Garden City Business Run i Grawe Kids Run, neizostavne su i utrke koje će se održati na centralnom događaju u subotu, 6. 7. 2024. godine:
  1. Štafetna utrka Ibis Relay Race: Sportski adrenalin dostiže vrhunac u 19:30 sati. Utrka koja promoviše ravnopravnost spolova (5 km ONA + 5 km ON).
  2. Bingo Konjički cener: Utrka na 10 kilometara koja se održava po šesti put i koja je preteča svim današnjim utrkama.
  3. Državno prvenstvo BIH na 10.000 metara na cesti: Po prvi put u Konjicu – ovo je jedinstvena prilika da vidite najbolje atletičare u zemlji. Dođite i bodrite svoje favorite.

Nedjelja, 7. jula 2024.:

  • U jutarnjim satima od 9:00 do 16:00 sati bit će promovirane prirodne ljepote Grada Konjica, prirodna ljepotica Neretva na kojoj će biti upriličen RAFTING.
  • Puzijada: Najslađa i ujedno završna utrka festivala, MMu Puzijada, održat će se u 18:30 sati u hotelu Garden City Konjic. 15 beba natjecat će se za titulu najbrže u Konjicu. Sudjelovanje je besplatno.

Noviteti na festivalu:

  • Uvedene su akreditacije koje vrijede za sve dane festivala (5. – 7- 7- 2024.). Uz akreditaciju, učesnici će moći koristiti dodatne popuste kod lokalnih partnera.

Osiguran je besplatan prijevoz na vrhunski trkački događaj – Konjic Summer Fest, u saradnji s kompanijom Konjic Trans. Autobus kreće u subotu, 6. jula ispred Zemaljskog muzeja u 14:00 sati, sa stajanjem na autobuskoj stanici Otoka i autobuskoj stanici Stup. Povratak je predviđen oko 22:00 sata.

Slični članci

Back to top button