BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjičko ljeto otvoreno: bogat program za sve!

Konjic, 4. JULA 2024. godine – Svečanim otkrivanjem festivalske zastave na zgradi Gradske uprave Konjic danas je zvanično otvoreno “Konjičko ljeto”, koje će obilovati nizom kulturnih, sportskih, privrednih i drugih sadržaja namijenjenih svima.

Zastavu su otkrili Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic, te mladi konjički izviđači Adna Duranović i Benjamin Sultanić.

Grad Konjic, kao pokrovitelj manifestacije, i ove godine želi ljetne dane i večeri učiniti nezaboravnima. Programom su obuhvaćeni koncerti, izložbe, predstave, međunarodna smotra folklornog stvaralaštva, sportska takmičenja, izviđačka druženja i mnogo toga.

Posebna pažnja posvećena je i dijaspori. Krajem jula bit će organizirana škola maternjeg jezika i očuvanja tradicije za djecu i mlade koji žive u dijaspori.

Bogat izviđački program protkan nizom značajnih događaja okupit će više hiljada izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.

Već sutra u Konjic dolaze atletičari koji će se natjecati na Konjic Summer festu. Ugostit će se i regionalne pjevačke zvijezde Željko Samardžić i Dženan Lončarević.

“Konjičko ljeto” nudi atraktivne, bogate i kvalitetne programe za sve generacije, a turistima pruža razlog za produženi boravak u Konjicu.

“Počašćeni smo što u ime djece i mladih Konjica učestvujemo u ovakvim aktivnostima, koje su značajne za naš grad. Radujemo se koncertima, takmičenjima, predstavama i svim sadržajima koji će nam omogućiti da uživamo u raspustu i ljetu”, rekli su Adna Duranović i Benjamin Sultanić, članovi Odreda izviđača ”Neretva”.

Slični članci

Back to top button