BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Igman savladao Željezničar na Grbavici

Fudbaleri Igmana savladali su ekipu Željezničara u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu.

Susret se igrao na Grbavici, a završen je ubjedljivom pobjedom tima iz Konjica rezultatom 3:1.

Plavi su dobro ušli u meč i zaprijetili već u trećoj minuti, no Al Jaber je u ključnom trenutku lošije reagovao. Igman je ubrzo uzvratio na drugoj strani preko Almira Bekića, ali njegov udarac je otišao pored gola. 

U 13. minuti Željezničar stiže do vodstva kada je nakon centaršuta sa desne strane Krpić glavom pospremio loptu u mrežu Igmana te donio prednost svom timu.

Na odgovor ekipe Husrefa Musemića nije se dugo čekalo jer je Igman već u 18. minuti vratio stvari na početak i to pogotkom Anela Hebibovića koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i odbijenu loptu zakucao u mrežu Plavih.

Dosta uzbuđenja pred oba gola vidjeli smo i u narednih desetak minuta, a sve je krenulo od pokušaja Denkovića u 22. minuti, pa do stopostotne šanse za Igman u 26. minuti kada je Muftić u situaciji ‘jedan na jedan‘ sa Mešinovićem spasio svoj gol.

Četiri minute kasnije težište igre seli se pred gol Igmana, a Željezničar dobija priliku da sa bijele tačke vrati prednost. Vukoja je faulian u šesnaestercu Igmana, sudac je svirao penal, a odgovornost preuzeo Hiroš čiji udarac sjajno brani Ćeman te ostavlja svoju ekipu u egalu. 

U finišu prvog poluvremena Igman je postigao gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije tako da se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:1. 

Ni u drugom poluvremenu nije nedostajalo uzbuđenja, a najljepši detalj dogodio se u 53. minuti kada Armin Bešagić nevjerovatnim golom donosi preokret Igmanu. 

Nakon što je Kolić propustio veliku šansu za Željezničar u 65. minuti pogodivši stativu, utakmica je ušla u mirniji period sve do 81. minute kada Igman stiže do trećeg gola. 

Nakon neuspješnog kornera Željezničara, gosti su odigrali odličan kontranapad koji je realizovao Anes Hrustanović i tako potvrdio pobjedu svog tima, a ujedno postavio i konačan rezultat utakmice.

Slični članci

Back to top button