BiHHercegovinaSportVijesti

Ahmetović i Dupovac okončali svoje igračke karijere

FK Igman Konjic započeo je nove pripreme sa nekoliko značajnih promjena u timu. Husref Musemić se vratio na poziciju trenera, dok su zabilježeni i odlasci nekoliko igrača.

Amer Dupovac i Mersudin Ahmetović vjerovatno će okončati svoje igračke karijere. Obojica su saopćili ovu odluku čelnicima kluba i okreću se novim životnim izazovima.

Dupovac je svoju karijeru gradio kroz nastupe za FK Sarajevo, gdje je bio i kapiten. U julu prošle godine pridružio se ekipi u Konjicu, a prije toga je igrao za Borac Čačak, RNK Split i Sheriff Tiraspol. Sa FK Sarajevo osvojio je šest trofeja, uključujući tri titule prvaka i tri Kupa BiH, te je bio prvak i u Moldaviji.

Mersudin Ahmetović je također iskusan nogometaš koji je posebno omiljen među navijačima Sarajeva. Sa više od 200 nastupa u Premijer ligi, upisao je 73 pogotka i 29 asistencija. Osvojio je četiri trofeja sa FK Sarajevo i bio prvi strijelac Premijer lige u sezoni 2019/2020.

Pored njih, iskusni bek Mirko Oremuš također je napustio ekipu Igmana. Oremuš, koji je neko vrijeme bio bez kluba nakon odlaska iz Sarajeva, pridružio se Igmanu,a igrao je i u Hrvatskoj i Izraelu.

Slični članci

Back to top button