BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

Droga i oružje pronađeni u pojačanoj kontroli policije Konjica: Dva lišena slobode!

Konjic, 2. juli 2024. – U petak, 28. juna, Policijska uprava Konjic (PU Konjic) je provodila pojačanu kontrolu vozila i vozača na području Konjica. Akcija je bila fokusirana na pronalazak opojnih droga, nedozvoljenih sredstava i predmeta iz krivičnih djela.

Kontrolirano je 163 vozila i vozača. Sankcionisano je 38 vozača, a iz saobraćaj su isključena 2 neregistrovana vozila i 3 vozača koji su upravljali vozilom bez vozačke dozvole.

Tokom kontrole, u vozilu G.M. (1992.) iz Mostara pronađena su dva smotuljka u PVC folijama s praškom koji je asocirao na opojnu drogu Speed. Kod M.H. (1985.) iz Jajca pronađen je pištolj marke GLOCK s 15 metaka i nož na preklop. Oboje su lišeni slobode i nad njima je sprovedena kriminalistička obrada.

Policija Konjic
Policija Konjic

Angažman policije u akciji pokazuje nepopustljivu borbu protiv kriminala

Akcija Policijske uprave Konjic dokaz je nepopustljive borbe protiv kriminala i prometa opojnih droga. Zahvaljujući budnosti i profesionalnom radu policajaca, s ulica su skinute opasne tvari i spriječena su eventualna krivična djela.

Ova akcija je još jednom potvrdila da je sigurnost građana na prvom mjestu i da će policija poduzeti sve mjere da je zaštiti.

Osim toga, ova akcija je dobra poruka svima koji se bave kriminalnim aktivnostima da će biti otkriveni i kažnjeni. Policija je odlučna u borbi protiv kriminala i neće odustati dok sve ulice ne budu sigurne.

Važno je istaknuti i saradnju različitih policijskih odjela i jedinica u ovoj akciji u kojoj su, osim pripadnika Odjeljenja kriminalističke policije, sudjelovali i policijski službenici svih policijskih stanica PU Konjic, te pripadnici jedinice za operativnu podršku MUP-a HNK-a, interventna grupa i grupa sa psom tragačem. To pokazuje da je policija ujedinjena u borbi protiv kriminala i da će zajednički postići značajne rezultate.

Građani Konjica mogu biti sigurni da će se policija i dalje boriti za njihovu sigurnost i da će poduzeti sve mjere da spriječe kriminal.

Slični članci

Back to top button