BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaNVOVijestiZabavaZanimljivosti

KONJIC AP “Neretva” oduševilo publiku s novom komedijom “Ciklus V”!

Konjic, 30. juni 2024. godine – U petak, 28. juna, bila je posebna večer za sve ljubitelje pozorišta u Konjicu. Glumci Amaterskog pozorišta “Neretva” izveli su novu komediju pod nazivom “Ciklus V”, koja je donijela osmijehe i radost publici okupljenoj u sali Narodnog univerziteta.

Predstava, čiji scenario i režiju potpisuje talentovani Emir Tucaković, bila je pravo osvježenje i dokazala da amatersko pozorište može stajati rame uz rame sa profesionalnim produkcijama. Sala Narodnog univerziteta bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je s oduševljenjem pratila svaki trenutak predstave. Smijeh i aplauz odjekivali su tokom cijele izvedbe, stvarajući atmosferu zajedništva i zadovoljstva.

Berin Habibija, Anida Alibasic, Ali Soto, Dzenana Cero, Dino Alikadic, Majda Jamakovic, Kenan Alikadic i Hana Dedic pokazali su svoje izvanredne glumačke sposobnosti i oduševili prisutne. Njihova energija i predanost ulogama očarali su publiku, koja im je uzvratila gromoglasnim aplauzom na kraju predstave.

Ova predstava nije samo dokazala talent i posvećenost glumaca Amaterskog pozorišta “Neretva”, već je i podsjetila na važnost kulture i umjetnosti u našim životima. Publika je kući otišla ispunjena pozitivnom energijom, s nadom da će ovakvih događaja biti još mnogo u budućnosti.

Bravo za glumce, režisera i sve koji su doprinijeli ovom uspjehu! Konjic može biti ponosan na svoje pozorište i njegovu misiju da obogaćuje kulturni život zajednice.

Repriza predstave je 7. jula 2024. u 20 sati.

Slični članci

Back to top button