BiznisDruštvoKonjicNVOVijestiZanimljivosti

KONJIC Udruženje žena “NERA” osnažuje žene kroz obuku krojenja i šivenja

Konjic, 28. juna 2024. – Udruženje žena “NERA” Konjic ozvaničilo je početak implementacije projekta ekonomskog osnaživanja žena kroz obuku u krojenju i šivenju. Projekt, finansiran od strane Crvenog polumjeseca iz Turske, obuhvaća 15 žena koje će kroz 8 radnih dana steći teorijsko i praktično znanje o krojenju i šivenju.

Radionice će se održavati u Hotelu Oaza u Konjicu, a sudionice će po završetku obuke dobiti i šivaće mašine i repromaterijal za rad. To će im omogućiti da stečeno znanje primjene u praksi i započnu vlastite poslove.

“Ovaj projekt je jedinstven jer ne samo da nudi ženama obuku, već im i osigurava sredstva za rad. Zahvalne smo Crvenom polumjesecu iz Turske na finansiranju projekta, Crvenom križu Konjic na preporukama za našu organizaciju i Hotelu Oaza na nesebičnom doprinosu u realizaciji naših aktivnosti.” – saopćeno je iz Udruženja NERA.

U narednom periodu, očekuje se da će sudionice projekta osnovati vlastite poslove i proizvesti prve odjevne predmete. Udruženje žena “NERA” izražava uvjerenje da će ovaj projekt značajno doprinijeti ekonomskom osnaživanju žena u Konjicu i potaknuti razvoj lokalne zajednice.

Slični članci

Back to top button