BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicMagazinPrivredaSvijetVijestiZanimljivosti

Luka Rajić u Konjicu: Koncert, diplome i sastanci s zvaničnicima

Konjic, 21. juna 2024. godine – Sutra, 22. juna, u 19 sati, u Muzičkom centru Rezonanca u Konjicu, održat će se koncert i ceremonija dodjele diploma polaznicima Muzičke škole. Glavni gost i govornik večeri bit će poznati hrvatski poduzetnik Luka Rajić, rođen u Konjicu.

Rajić će se u ovoj prilici obratiti prisutnim gostima i novinarima. U ponedjeljak, 24. juna, planirani su mu sastanci s gradonačelnikom Konjica, Osmanom Ćatićem i direktorom Opće bolnice Konjic, dr. Dženanom Leparom.

Luka Rajić, istinski filantrop je hrvatski poduzetnik rođen u Konjicu 1964. godine. Odrastao je u Zagrebu, u naselju Sesvete. Smatra se drugim najbogatijim Hrvatom, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 do 500 milijuna švicarskih franaka. Luka Rajić je stekao značajno bogatstvo preuzimanjem tvrtke Dukat i osnivanjem tvrtke Lura, koja je postala jedna od najjačih hrvatskih tvrtki.

Rajić je poznat po svojoj velikoj plemenitosti prema rodnom gradu. U proteklim godinama značajno je finansijski potpomogao Muzički centar Rezonanca, te je bio ključan u otvaranju Centra za hemodijalizu Grada Konjica i nabavici potrebne opreme.

Podsjećamo, u  Konjicu je prošle godine u kino sali Narodnog univerziteta održana Gala večer filantropije, događaj posvećen dodjeli priznanja istaknutim filantropima (dobročiniteljima)  Konjica koji su svojim predanim radom i nesebičnim zalaganjem doprinijeli poboljšanju života u gradu.

Gala večer filantropije organizovalo je Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) uz podršku Vijeća mladih i Grada  Konjica. Priznanje – “Iskra filantropije” za dugogodišnji filantropski angažman i podršku usmjerenu ka opštem dobru iz dijaspore – dodijeljeno je i Luki Rajiću iz Hrvatske.

Slični članci

Back to top button