BiHDruštvoKulturaMagazinVijesti

“ZNAŠ LI TI KAKO JE TEŠKO BITI JA”

Jučer se obilježila godišnjicu virtuelne najave knjige autorice Jesenke Hadžajlije, djela koje je nastalo iz dubine srca, protkano emocijama, bolom, tugom i lijepim sjećanjima. Knjige koja je svjedočanstvo o snazi ljudskog duha i univerzalnom iskustvu gubitka.

“Znaš li TI kako je teško biti JA” je priča o bolu i iscjeljenju i nije samo lična ispovijest autorice već i poziv na empatiju, razumijevanje i međusobnu podršku. Jesenka u svom prvijencu naglašava važnost mentalnog zdravlja i podršku najbližih, prijatelja ali i zajednice u suočavanju s traumom gubitka. Zato se na godišnjicu virtuelne najave knjige sjećamo svega što je ova knjiga donijela, ne samo autorici već i svima koji su je pročitali i našli utjehu u njenim riječima.

Jesenka Hadžajlija je započela ovo putovanje pisanjem statusa na društvenim mrežama te su se njene misli, izvorno podijeljene u virtuelnom svijetu, polako pretvarale u nešto veće, nešto što bi moglo dotaknuti srca mnogih. Nakon dvije godine iskušenja, strahova i suočavanja sa životnim izazovima, te upoznavanja sa samom sobom, autorica je na tom svom putu (samo)otkrivanja, otkrila pisanje kao lijek za dušu. Tako je rođena ideja o knjizi koja će vječno živjeti kao svjedočanstvo o ljubavi i gubitku.

Virtuelni kanali na kojima se promoviše knjiga su za ovih godinu dana postali mjesto susreta onih koji su izgubili i onih kojih ih inspirišu i podržavaju. Kroz sarajevsku i mostarsku promociju knjige, brojna gostovanja i intervjuee, autorica je svojim primjerom nastojala da podstakne razgovor o mentalnom zdravlju i da podršku svima kojima je potrebna.

Zato vas ohrabrujemo da knjigu potražite u knjižari Buybook doo u Sarajevu, kao i na njihovom online shopu te na taj način date podršku radu Fondacije Krila Nade. Svakako ne zaboravite da sve ostale aktuelnosti vezane za „Znaš li TI kako je teško biti JA“ pratite i na autorskim kanalima Jesenke Hadžajlija.

Slični članci

Back to top button