BiHHercegovinaSportVijesti

Revanš polufinalne utakmice Igman Konjic -Igman Ilidža

U srijedu 19. juna na Gradskom stadionu u KonjIcu u okviru Završnice Omladinske lige FBiH FK Igman Konjic je u revanš susretu Zarvšinice Omladinske lige FBiH ugostio FK Igmana sa Ilidže.

Već u 18. minuti Bostandžić je doveo goste u prednost 0:1. Prva polufinalna utakmica na Ilidži je pripala domaćem Igmanu rezultatom 4:0.

FK Igman Konjic – FK Igman Ilidža 3:2

Konjic, Gradski stadion u Konjicu, glavni sudija Mario Pejić (Grude), 1. pomoćni sudija Josip Begić (Posušje), 2. pomoćni sudija Srećko Skoko (Ljubuški), delegat Vinko Begić (Posušje);

Strijelci: 0:1 – Bostandžić (18), 1:1 – Kozić (45), 2:1 – Hondo (43), 2:2 – Bostandžić (78) , 3:2 – Kozić (90+3’);

Žuti kartoni: Duran, Kozić (FK Igman Konjic ), Alić (FK Igman Ilidža);

FK Igman Konjic: Ćosić, Hondo (od 85’ Bajramović), Muslimić (od 46. Kerim), Halilović (Džumhur), Šunj, Kozić, Hebibović (od 85. Hero), Imamović, Dumić (Šabanović), Duran (od 85. Zečić), Anđelić (od 46. Suša), Trener: Emir Čilić, pomoćni trener Šefko Macić;

FK Igman Ilidža: Čustović, Katlak (od 50. Jonuz ), Kurtalić, Kadrić, Bostandžić (Karić od 81. ), Ligata (Humić 67.), Alić (od 81. Mešić), Brković, Mašović (Zahirović od 81.), Pljevljak (od 67. Sadiković ), Karamehić. Trener Adnan Spahić.

U revanš utakmici Završnice Omladinske lige FBiH NA Gradskom stadionu u Konjicu sastali su se FK igman Konjic i FK Igman Ilidža, prvi susret na Ilidži je pripado domaćem sastavu, 4:0. U revanšu u Konjicu, Bostandžić je u 18. minuti doveo goste u prednost 0:1, da bi Harun Kozić u 45. minuti izjednačio na 1:1.

U 53. minuti Hondo Tarik je pogodio za vođstvo Konjičana 2:1. Bostandžić je u 72. minuti izjednačio na 2:2, da bi Harun Kozić, najbolji pojedinac ove utakmice, svojim golom u 90+3 postavio konačnih 3:2.

Drugi polufinalni par su odigrali NK Slaven Živinice i NK Rudar Kamengrad, nakon regularnog dijela, rezultat je bio 1:0, gol za Slaven je postigao Pepić u 90. minuti, a za NK Rudar Hodžić, u 63. minuti, nakon penal serije uspješniji je bio NK Rudar, pobijedivši 3:4.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button