BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaPolitikaPoljoprivredaPrivredaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Konjički gradonačelnik i Grad dobitnici Priznanja za najbolji poslovni potez 2023. godini!

Danas je u Sarajevu u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine upriličena svečana dodjela priznanja “Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2023. godini”, koje organizuje poslovni portal Indikator.ba u partnerstvu sa Privrednom komorom F BiH. Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, i Grad Konjic zaslužili su ovu nagradu kao priznanje za izvanredan poslovni potez.

Borivoje Simić, direktor portala Indikator.ba, uručio je priznanje dobitnicima.

“Čestitam Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću na naporima da Konjic postane poželjna zajednica za investiranje. Nagradu ‘Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini’ dodjeljujemo lokalnim zajednicama koje svojom aktivnošću stvaraju povoljne uvjete za investiranje i privlače domaće i strane ulagače. Želimo im uspješan rad i u budućnosti”, izjavio je Simić prilikom uručenja nagrada.

Gradonačelnik Ćatić također je izrazio svoju čast i zadovoljstvo primanjem priznanja:

– Čast mi je danas preuzeti priznanje “Poslovni potez godine”. Hvala portalu Indikator.ba i Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine što prate naš rad. Ponosni smo što su Grad Konjic prepoznali kao lokalnu zajednicu koja ulaže napore kako bi privukla investitore i olakšala pokretanje novih kompanija, proizvodnih pogona, širenje postojećih, što sa sobom nosi i otvaranje novih radnih mjesta. To naše opredjeljenje, kojem smo posvećeni u kontinuitetu, daje vidljive rezultate.

Sretni smo što nastavljamo nizati uspjehe na polju privrede, odnosno da smo, nakon Krune razvoja privrede, Zlatne nagrade Global lokal za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, danas dobili i nagradu za “Poslovni potez godine”. Priznanje nas obavezuje da i u budućnosti budemo ustrajni u našim namjerama da stvaramo uslove koji će omogućavati bolje rezultate i budemo primjer razvoja privrede drugim zajednicama- naglasio je gradonačelnik Ćatić.


Slični članci

Back to top button