SportSvijetVijesti

EURO 2024 Derbi Španije i Italije, Srbija protiv Slovenije u borbi za osminu finala

Tri utakmice drugog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu su danas, a kolo će otvoriti regionalni derbi Srbije i Slovenije već od 15:00 sati.

Riječ je o ključnom susretu za obje reprezentacije jer bi mogao odlučiti o plasmanu u nokaut fazi, a osobito je važan za reprezentaciju Srbije obzirom da su trenutno bez bodova nakon poraza od Engleske.

Uprkos tome što tvrdi kako njegova ekipa nije favorizirana, Dragan Stojković, selektor Srbije nije krio optimizam: “Zašto da ne budem optimista, izlazimo na teren da pobedimo. Učinićemo sve da pobedimo!“

Kratko je sažeo očekivanja od ove važne utakmice:

“Očekujem dobru utakmicu, nogometnu atmosferu, puno Srba i Slovenaca na tribinama. Veselim se utakmici sa Slovenijom, cilj nam je pobjeda. Imali smo veliku podršku u Gelsenkirchenu, zahvaljujući navijačima. Imamo odgovornost prema ljudima koji nas vole, vjeruju nam i podržavaju nas. A to automatski povlači i odgovornost. Lijepo je što ljudi vole reprezentaciju i očekujem spektakularnu atmosferu.”

Drugi susret ove grupe između Danske i Engleske igra se od 18:00 sati.

Derbi drugog kola Eura igra se večeras od 21:00 sat između Španije i Italije. Bit će to duel dvije ekipe koje su prvenstvo startala s pobjedama protiv Hrvatske, odnosno Albanije pa bi onaj ko večeras ostvari trijumf osigurao plasman u osminu finala.

Slični članci

Back to top button