BiHDruštvoKonjicSvijetVijesti

U TOKU JE MERHAMETOVA AKCIJA: KURBANI U BiH, MEKKI I AUSTRALIJI

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar u saradnji sa osnovnim odborima Konjic i Jablanica uspješno provodi tradicionalne akcije „Bosanski kurban“ i „Kurban u Mekki i Australiji .

Svi muslimani koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti žrtvovati kurban u unutar svoje porodice, Merhamet im pruža mogućnost da tu dužnost ostvare podrškom našim akcijama.

Akcija „Bosanski kurban“ trajat će do 17. juna 2024. godine. Zahvaljujući akciji „Bosanski kurban“ podržava se rad 46 Merhametovih javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika.

Cilj akcije je osigurati godišnje potrebe mesa kako bi korisnici javnih kuhinja tokom cijele godine imali kvalitetne obroke.

Kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Žrtvovanje kurbana se obavlja u skladu sa islamskim propisima, uz poštivanje sanitarnih i veterinarskih mjera. Također svi donatori kurbana imaju mogućnost prisustva prilikom žrtvovanja kurbana u klaonicama u Sarajevu, Živinicama i Livnu.

Donacija za bosanski kurban iznosi 490 KM.

Akcija Kurban u Mekki i Australiji trajat će do 14. juna. Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 320 KM. Žrtvovanje kurbana se obavlja u Mekki i Australiji, u skladu sa islamskim propisima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Afrike i Azije .

Dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona:

RO Mostar : 062 800 077

OO Konjic : 062 442 101

OO Jablanica : 062 984 111

Zahvaljujemo se građanima i donatorima na ukazanom povjerenju i podršci koju nam pružaju na putu misije dobročinstva“

Slični članci

Back to top button