BiHDruštvoHercegovinaKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

KONJIC IMA NAJBOLJE: Gradonačelnik Ćatić nagrađuje izvrsne studente!

“Naš cilj je da olakšamo i omogućimo bolje uslove za obrazovanje, te da prepoznamo one mlade ljude koji su se kroz svoje školovanje istakli”, rekao je gradonačelnik Ćatić. “Uz stipendije, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada, dobitnicima Zlatne značke Univerziteta i studentima sa prosjekom ocijena 9 i više i 4 i više, na osnovu raspisanih Javnih poziva dodjeljujemo jednokratnu podršku u iznosu od 1.500 KM.”

Gradonačelnik Ćatić je izrazio zadovoljstvo što može provesti ovakve aktivnosti u povodu Dana grada Konjica i ukazati čast mladim uspješnim Konjičanima, koji se trude da budu među najboljim studentima na svojim fakultetima.

Šahinović Ena, studentica druge godine Mašinskog fakulteta u Mostaru, master studija i Dželilović Samra, studentica druge godine Akademije likovnih umjetnosti, Odsijek za produkt dizajn Univerziteta u Sarajevu, izrazile su zahvalnost za podršku koju su dobile.

“Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što podstiču i nagrađuju mlade i uspješne studente”, rekle su.

“Želimo da Konjic bude primjer i drugim gradonačelnicima, načelnicima i lokalnim zajednicama, kako da nagrađuju uspješne učenike i studente. Konjic je jedna od rijetkih lokalnih zajednica, koja na ovaj način pruža podršku uspješnim studentima i stumuliše ih da budu uspješni i u nastavku svog obrazovanja. Poručujemo mladima da se trude i uče, jer nagrada za uloženi trud u obrazovanje uvijek dođe.”

Vrijedna omladino, bravo i čestitke!

Slični članci

Back to top button