DruštvoHercegovinaVijesti

NIKŠIĆ, DIZDAR I ŽULJEVIĆ POSJETILI KANTONALNU BOLNICU “DR. SAFET MUJIĆ”

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, prije današnje sjednice Vlade Federacije BiH sa federalnim ministrom Nerinom Dizdarom i zastupnikom u Parlamentu FBiH Anerom Žuljevićem, posjetio je Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru i održao sastanak sa direktoricom Lamijom Duranović i njenim saradnicama.
“Tom prilikom, obišli smo prizemlje glavne zgrade bolnice koji će biti rekonstruiran u moderni ambulantni dio, čime će biti postignuto odvajanje stacionarnog i ambulantnog dijela bolnice. Također, u planu je izmještanje Odjela sterilizacije i uređenja bolničkog kruga, kao i opremanje novih objekata Odjela fizijatrije, palijativne njege i mikrobiologije.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem javnog poziva, osiguralo je sredstva za sanaciju objekta bolnice u iznosu od 400.000KM, a za naredni period će biti osiguran i novac za sanaciju krovne konstrukcije.
Kao i uvijek Vlada Federacije BiH će biti partner projektima od zajedničke koristi širom Federacije BiH” – stoji u objavi premijera Nikšića.

Slični članci

Back to top button