HercegovinaSportVijesti

Velež doveo zvučno pojačanje

Fudbalski klub Velež predstavio je danas svoje prvo ljetno pojačanje dok se polako bliži početak priprema za nastup u Evropi i novu sezonu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a radi se o Tonćiju Mujanu.

Mujan je iskusni 28-godišnji hrvatski krilni nogometaš koji već ima iskustvo igranja u Bosni i Hercegovini, pošto je prije tri godine nosio dres Širokog Brijega u kojem je bio jedan od najboljih igrača.

Rođeni Šibenčanin je karijeru započeo u omladinskim kategorijama splitskog Hajduka, gdje je i prošao sve uzrasne kategorije te debitovao za prvi tim Bilih 2013. godine. Njegovo nogometno znanje i talenat prepoznato je i od strane selektora omladinskih reprezentacije Hrvatske, za čije je selekcije upisao ukupno 23 nastupa, postigavši 6 golova.

Godinu nakon debija u dresu splitskog tima odlazi na posudbu u Španiju i to u redove slavnog Deportiva iz La Corune gdje je nastupao za njihov B tim. Po povratku u Hajduk nastavlja skupljati vrijedno seniorsko iskustvo, najprije u NK Zadar, a potom odlazi i u Sloveniju gdje je igra za NK Krško.

Odlična sezona na stadionu Matija Gubec donosi mu transfer u Domžale sa kojim igra kvalifikacije za Europa ligu i gdje ostaje sve do sredine 2021. godine. Osim pomenutih klubova igao je i u našoj ligi za NK Široki Brijeg, te turski Umraniyespor, a karijera profesionalnog nogometaša odvela ga je čak i do dalekog Vietnama gdje se okrunio dvostrukom krunom osvojivši titulu šampiona i Kupa.

Sredinom 2023. godine vraća se na naše prostore, ali ovoga puta u dres podgoričke Budućnosti. U sezoni iza nas na stadionu Pod Goricom upisao je 25 nastupa postigavši 4 gola uz 4 uspješne asistencije.

S Veležom je Mujan potpisao ugovor na jednu godinu uz mogućnost produženja za još jednu, a on bi trebao biti dobra zamjena za Giorgija Guliashvilija, Gruzijca koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Veležu i sada se vratio u Sarajevo.

Slični članci

Back to top button