BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

Sara Dedić, učenica „OŠ Seonica“ Konjic, druga na finalnom takmičenju BIHAMK

U subotu, 1.6 2024. godine, održano 28. Saobraćajno obrazovno takmičenje. Na Finalnom takmičenju učešće je zauzelo ukupno 58 takmičara širom Bosne i Hercegovine.

Dana 1. juna 2024. godine u dvorani „Goran Čengić“ u Sarajevu održano je 28. Saobraćajno obrazovno takmičenje. Školsko kvalifikaciono saobraćajno obrazovno takmičenje realizovano je u periodu od 06.
maja do 10. maja 2024. godine u okviru kojeg su takmičari elektronskim putem popunjavali teoretske testove. Svi takmičari koji su zadovoljili kriterije date Pravilnikom, direktno su se plasirali na Finalno takmičenje.

Na Finalnom saobraćajno obrazovnom takmičenju učešće je zauzelo ukupno 58 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove godine takmičenje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi-poligonu).


Na osnovu pojedinačnih rezultata sa finalnog takmičenja određena su prva tri mjesta u konkurenciji djevojčica i dječaka.

U konkurenciji djevojčica najbolje rezultate postigle su:

1.Emina MUMINOVIĆ, O.Š „DR. SAFVET BEG BAŠAGIĆ“, Gradačac

2. Sara DEDIĆ, OŠ „O.Š Seonica“, Konjic

3. Emilija STANKOVIĆ, ”ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA”, Brčko

U konkurenciji dječaka najbolje rezultate postigli su:


1. Ajnur HODŽIĆ, „ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA“, Brčko

2. Mahir KEŠETOVIĆ, OŠ „RAPATNICA“ , Srebrenik

3. Pavle Dragičević, „PRVA OSNOVNA ŠKOLA“, Brčko

Najbolje plasiranim pojedincima uručene su vrijedne nagrade (bicikla i diplome), dok su svim
takmičarima, školama i nastavnicima podjeljene zahvalnice za učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Ekipu BIHAMK-a koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom takmičenju čine dva dječaka i dvije djevojčice koje će se održati u Parizu u Francuskoj u periodu od 19.-22. septembra 2024. godine.

“Čestitamo svim učesnicima, trenerima i školama koji su učestvovali na ovogodišnjem Saobraćajno obrazovnom takmičenju, objavili su iz BIHAMK

Slični članci

Back to top button