DruštvoKonjicKulturaMagazinVijesti

Mektepska nastava i ove godine uspješno završena

Vikend iza nas smo obilježili programom koji je označio završetak mektebske nastave.

Svečanom podjelom svjedodžbi, diploma, priznanja i pohvala Mektebski centar je ovu mektebsku godinu uspješno završio.

U prvom nivou, trećim razredima, uručili smo 38 svjedodžbi i u drugom nivou, šestim razredima, 23 svjedodžbe, oni su u svojim nivoima savladali traženo gradivo i tako prešli u sljedeći nivo mektebske nastave.

A trećem nivou, devetim razredima, dodjelili smo 11 svjedodžbi i 11 diploma i oni su ovim činom uspješno okončali svoje mektebsko putovanje.

Njima činimo posebnu dovu, da u svojim narednim životnim putevima uvijek Gospodara budu svjesni.

Također priznanja smo dodjelili za polaznike časova sufare njih 20 je uspješno savladalo kur'ansko pismo/sufaru i tako postali novi učači Kur'ana časnog.

Važno nam je napomenuti i predškolski uzrast koji je pohađao program Mektebskog centra prilagođen njihovom uzrastu. Program je uspješno završilo 40 predškolaraca kojima je uručena diploma sa pohvalom.

Želimo istaknuti i polaznike tahfiza, posebnog programa za učenje Kur'ana napamet. U ovoj godini trideseti džuz Kur'ana (Amme) napamet su naučili i posebno nagrađeni sljedeći učenici

1. Farah Murić

2. Ela Mašić

3. Maid Džapo

4. Nedim Prevljak

5. El Hemam Džino

Program broji petnaest polaznika.

Radost nam čine sva djeca koja su svojim dolascima na mektebsku nastavu pokazala odličnu redovnost kao i odlično usvajanje znanja.

Mektebski centar je ove godine imao 451 upisano dijete a 360 redovnih polaznika.

Među njima posebno su se istakli redovnošću, praćenju programa, usvajanju znanja i postizanju rezultata na takmičenjima određeni broj učenika koji su naravno od strane Mektebskog centra prepoznati i nagrađeni.

Program mektebske nastave broji 70 časova a mi smo hvala Allahu imali značajan broj učenika koji su ovu godinu ispratili bez ijednog izostanka ako tome dodamo i dodatne programe Mektebskog centra kao što su tahfiz, praktična nastava.. broj časova iznosi 140 i ovdje smo imali polaznika bez izostanka.

Ovogodišnje priznanje ponos mekteba pripalo je učenici trećeg nivoa/deveti razred Umihani Alibašić.

Činimo dovu Allahu Uzvišenom da nagradi svakog roditelja koji kroz mektebsku nastavu brine o svom dijetetu i naravno želimo svakom polazniku hairli završetak mektebske nastave.

Mektepski centar MIZ Konjic

Slični članci

Back to top button