DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

Učenici Srednje škole Konjic uspješno realizovali projekat za poboljšanje školske i gradske sredine

Učenici Srednje škole Konjic, educirani u septembru prošle godine u okviru projekta “Mladi heroji – osnaživanje mladih u BiH na nivou zajednice”, a koji su realizovali predstavnici Udruženja izbornih zvaničnika BiH (UIZBiH), zajedno sa profesoricom, Sanjom Maksumić započeli su pripremu i implementaciju projekta.

Cilj projekta je bio povećati aktivno učešće mladih u javnom životu. Učenici su, kroz metode mapiranja zajednice, identificirali probleme u svojoj okolini i odlučili da se fokusiraju na dva ključna:

  • Smanjenje vidljivosti u pojedinim kabinetima škole, što je otežavalo nastavu i upotrebu pametne table.
  • Oštećene i uništene klupe u krugu Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic.

Učenici su, uz pomoć profesora mašinske i ugostiteljske struke, izradili drvene klupe i pripremili hranu za učesnike projekta.

Nakon detaljne pripreme i zajedničkog rada, sve planirane aktivnosti su uspješno realizovane. Rezultati projekta su prezentirani u utorak, 28. maja 2024. godine u prostorijama Gradske uprave Konjica.

“Zadovoljni smo saradnjom i postignutim rezultatima, i upućujemo iskrenu zahvalnost organizatorima projekta i svim učesnicima.” – saopćeno je iz Srednje škole Konjic.

Projekt je uspješno realiziran zahvaljujući podršci Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke – Transition program, Grada Konjica, organizacije civilnog društva Agora centar, Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i JU “Srednja škola” Konjic.

Slični članci

Back to top button