BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaMagazinSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

KONJIC / Vrtaljica: Izletište koje nudi avanturu i znanje za djecu i odrasle

Izletište Vrtaljica nakon uređenih edukacijskih staza i vidikovca postaje sve popularnije mjesto za izlete i školu u prirodi, kako za Konjičane, tako i za goste grada.

Uređene staze sa edukacijskim tablama koje posjetioce informišu o prirodnim vrijednostima lokaliteta Vrtaljica i uređeni vidikovac u Parku Vrtaljica, posljednjih dana privlače sve veći broj posjetilaca svih generacija.

Mogućnosti za druženje, zabavu, igru, savladavanje novih vještina i usvajanje znanja na Vrtaljici, iskoristili su učenici prvih razreda Druge osnovne škole Konjic. Uz asistenciju učiteljica Elvire Memidžan i Aide Hadžavdija i uz pomoć članova Gorske službe spašavanja Prenj Danke Dangubića i Dine Mešukića, učenici su uživali u prirodi i maloj školi spašavanja.

Ovo je bio jedan dan za pamćenje za djecu i zaista smo sretni što su naši učenici mogli na praktičan način naučiti kako se ponašati u prirodi, kao i osnove spašavanja – naglasila je učiteljica Memidžan, koja se zahvalila članovima Gorske službe spašavanja na provedenim aktivnostima.

Potrudili smo se da iskoristimo energiju koju djeca imaju i da ih usmjeravamo kroz igru prema onome što bi trebalo, bilo humano i pozitivno, a to je družiti se s prirodom i pomagati drugom. Okupili smo pedesetak djece prvih razreda, priredili im cjelodnevni program spašavanja i boravka u prirodi, potragu za slatkišima, zipline. Jedan zanimljiv i ispunjen dan za sve – rekao je Konjičanin Danko Dangubić.

Mladim Konjičanima u obilasku edukacijske staze i vidikovca se pridružio i gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić sa saradnicima.

Osim Konjičana, u ljepotama ovog izletišta istovremeno su uživali i učenici osnovne škole iz Bihaća, koji su u Konjicu boravili na školskoj ekskurziji.

Slični članci

Back to top button