BiHHercegovinaSportVijesti

Kevelj: Prvo pretkolo Konferencijske lige mogli bismo igrati na stadionu Rođeni

Predsjednik Veleža je izrazio nadu da bi njegova ekipa utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige mogla igrati na svom terenu

Sezona je pri kraju, ali u fudbalskom klubu Velež ne razmišljaju previše o odmoru. Naprotiv, već se uveliko kuju planovi o pripremama, pojačanjima i drugim brojnim aktivnostima.

Upravo je o tome za TV Arena Spor govorio i predsjednik Rođenih, Senad Kevelj, koji je poručio kako bi se ekipa, već sredinom narednog mjeseca, vjerovatno 17. juna, trebala okupiti i započeti pripreme.

– Već sredinom narednog mjeseca, vjerovatno 17. juna, ekipa bi se trebala okupiti i započeti pripreme. Dio bi odradili na Kupresu, a dio ovdje u Mostaru, kazao je Kevelj, pa dodao:

– Već smo skicirali i neka pojačanja. Riječ je o igračima iz Brazila, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, koji imaju iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, a sa kojima smo blizu dogovora.

Kevelj je potom izrazio i nadu da bi Rođeni utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige mogli igrati na svom terenu.

– Uskoro bi na teren trebala izaći komisija Nogometnog saveza BiH. S obzirom da su za prvo pretkolo nešto niži kriteriji, očekujemo da bismo mogli dobiti zeleno svjetlo i prvi evropski meč ove godine odigrati na našem stadionu. Ne moram ni naglašavati koliko bi nam to značilo, kazao je Kevelj, pa dodao:

– Kao zamjenski stadion u opticaju su Grbavica i Bilino polje. Što se tiče nekih naših želja u vezi potencijalnih protivnika u Evropi, još ne razmišljamo o tome, jer i dalje čekamo infomraciju da li ćemo imati status nosioca. Od toga mnogo zavisi.

Inače, žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige će biti obavljen 18. juna, kada će Velež i Sarajevo saznati rivale u ovoj rundi takmičenja, dok je Zrinjski automatski u drugom.

Također, vrijedi spomenuti kako će se prvi mečevi kvalifikacija igrati 17. jula. 

Slični članci

Back to top button