DruštvoHercegovinaKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

Mreža mladih MIZ Konjic uspješno obavila prvu posjetu Varešu

U subotu, 18. maja 2024. godine, Mreža mladih Konjic ostvarila je svoju prvu studijsku posjetu Varešu. Program posjete bio je bogat i sadržajan, a domaćini iz Mreže mladih MIZ Vareš su se pobrinuli da mladi iz Konjica odnesu lijepu uspomenu na ovaj dan.

Posjeta je počela u džematu Striježevo, gdje je omladini iz Konjica srdačnu dobrodošlicu izrazio imam i koordinator Mreže mladih MIZ Vareš, Ines ef. Zukić. Nakon pozdravnih riječi i obilaska džamije, mladi su zajedno obavili podne namaz.

U nastavku dana, program je predvidio i šetnju do predivnog jezera “Nula”, koje je poznato i kao jedan od najvećih bunara pitke vode. Sljedeća destinacija bila je kraljevski grad Bobovac, gdje su članovi Mreže mladih Konjic imali priliku vidjeti nekadašnje sjedište bosanskih kraljeva i mjesto gdje se čuvala kraljevska kruna.

Poslije Bobovca, uslijedio je povratak u grad Vareš i obilazak Vareške tekije i čuvene Gradske džamije. Nakon akšam namaza, program se nastavio druženjem u prostoriji Mreže mladih MIZ Vareš. Posjetu su mladi iz Konjica zaključili zajedničkom jacijom namazom i povratkom u Konjic.

Mreža mladih Konjic se srdačno zahvaljuje domaćinima iz Mreže mladih MIZ Vareš na toplom gostoprimstvu i izvrsno organiziranom programu.

Iz Mreže mladih Konjic ističu da se nadaju skorom nastavku saradnje sa vršnjacima iz Vareša, te pozivaju i tebe da im se pridružiš u njihovim aktivnostima. Budi i ti dio Mreže mladih Konjic!

Slični članci

Back to top button