BiHSportVijesti

Borac iz ofsajda do titule prvaka Bosne i Hercegovine

Banjalučki Borac je pobjedom protiv Igmana stigao do svoje treće titule prvaka Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Borca su poslije preokreta savladali Igman 4:3 u utakmici koja će ostati upamćena po suđenju Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika Damira Lazića i Sretena Udovičića.

Ušao je Borac stegnuto u utakmicu, važnost meča kao da im je okovala noge, ali u 32. minuti uspjevaju da pronađu put do gola Aldina Ćemana i povedu 1:0. Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, David Vuković, postigao je svoj prvi gol iz kaznenog prostora u ovoj sezoni, precizno je pogodio po zemlji za slavlje Banjalučana.

Djelovalo je da Borac ima sve u svojim rukama, a onda slijedi fantastičan period od četrdesetak sekundi gostiju iz Konjica koji stižu do dva pogotka. Prvo su izveli brzu kontru, a Belmin Mešinović postiže svoj prvi gol u sezoni, da bi samo što se krenulo sa centra Savo Sušić katastrofalno pogriješio, a Mirsad Ramić taj poklon iskoristio i došao do gola za 2:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme na scenu stupa Aleksandar Njegomirović, arbitar iz Prnjavora. Jovo Lukić je bio u prodoru, krenuo u “lažnjak” i okliznuo se, a pored njega je bio Amer Dupovac i to je bilo dovoljno za penal. Loptu je uzeo Jovan Nišić i pogodio za 2:2.

Ipak, pet minuta kasnije Igman vraća vodstvo u svoju korist, Velizar Janketić je sjajno pogodio za vodstvo 3:2. No, odmah u narednom napadu Damir Hrelja vraća izjednačenje, 3:3.

Uspio je Igman stići i do četvrtog gola, Mirsad Ramić je pogodio na asistenciju Velizara Janketića u 60. minuti, ali je sudija Damir Lazić smatrao da je to ofsajd i podigao je zastavicu. Na drugoj strani, to je trebao da uradi Sreten Udovičić, ali je pustio očigledan ofsajd Zorana Kvržića, koji samo par trenutaka nakon što je ušao u igru umjesto Damira Hrelje pogađa za 4:3, što je bio i konačan rezultat.

Borac je ovom pobjedom osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali pobjeda nad Igmanom definitivno će ostati u sjeni sudije Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika.

Zrinjski je dočekao Tuzla City. U 15. minuti poveli su golom Ćužea. Mulahusejnović je u finišu sa jedanaest metara pogodio za 2:0. To je bio rezultat prvog dijela. Igrao se 64. minut kada je Ćuže pogodio za 3:0. U 74. minuti Malekinušić je bio strijelac za 4:0. Ovim porazom Tuzla City se i definitivno oprostila od elitnog ranga bh. nogometa.

U Ugljeviku je na megdan Zvijezdi 09 stigao sarajevski Željezničar koji je poveo golom Drine u 15. minuti. U 64. minuti bilo je 0:2. Domaći su postigli autogol. Zubanović je povećao na 0:3 u 75. minuti. Isti igrač je pogodio nekoliko minuta poslije za 0:4, a a u finišu i 0:5. Hat –trick Zubanovića.

Na Koševu su snage odmjerili Sarajevo i Posušje. Bilo je prilika, ali su mreže mirovale. U nastavku domaći su težili da postignu podak, ali su se mučili. Gledatelji su gol vidjeli u 75. minuti kada je pogodio Oliveira za  1:0. Poravnao je Pavković u 90.minuti.

Velež je ugostio GOŠK iz Gabele, a domaću su poveli golom Mlinarića u 5. minuti. Gosti stižu do poravnanja sjajnim golom Hasukića u 33. minuti. Na početku drugog poluvremena Guliasvili je pogodio za 2:1, ali je Ikić brzo poravnao na 2:2. Hasukić je pogodio u 90. za 2:3, ali su domaći poravnali golom Eleza.

U Modriči je Sloga ugostila Široki Brijeg. Kvesić je pogodio odmah u 4.minuti za 1:0, ali poravnao Bagarić tri minute poslije. No, Sloga ponovo dolazi u vodstvo u 16. minuti Brnović. Igrao se 31. minut kada je Matić poravnao na 2:2. U nastavku su gosti s igračem manje poveli 2:3 u 75.minuti. Pobjeda gostiju na kraju.

Rezultati 32. kola Premijer lige BiH:

Borac – Igman 4:3, Zrinjski – Tuzla City 4:0, Zvijezda 09 – Željezničar 0:5, Sarajevo – Posušje 1:1, Velež – GOŠK 3:3, Sloga Meridian – Široki Brijeg 2:3.

Slični članci

Back to top button