BiHSportVijesti

Najava PL BiH: Borac dočekuje GOŠK

Posljednju utakmicu 21. kola WWin lige odigrat će od 17:45 u Banja Luci domaćin Borac i gosti iz Gabele, ekipa GOŠK-a.

Domaćin je trenutno prvoplasirani na tabeli WWin lige sa 49 bodova iz 20 odigranih kola i eventualnom pobjedom bi došao na devet bodova razlike u odnosu na svog prvo pratioca, ekipu Zrinjskog koji je minulog vikenda remizirao u duelu sa Slogom.

Ekipa iz Gabele je trenutno na devetoj poziciji WWin lige i u slučaju pozitivnog ishoda, remija ili pobjede prestići će Željezničar koji je nakon pobjede u derbiju došao do osme pozicije na tabeli.

Borac za poraz u ligi ne zna još od augusta prošle godine kada ih je u trećem kolu na Grbavici savladao Željezničar, a u uvodna dva kola proljetnog dijela prvenstva Borac je ostvario jednu pobjedu i jedan remi, a u posljednjem odigranom susretu rezimizirao je u Kup utakmici sa Sarajevom.

GOŠK je sa druge strane u prva dva kola nastavka prvenstva ostvario pobjedu u Konjicu i upisao je poraz na domaćem terenu u duelu sa Slogom.

Gledajući međusobne duele, uspješniji je Borac sa šest pobjeda naspram dvije pobjede GOŠK-a te jedan susret u kojem nije bilo pobjednika.

Današnji meč na Gradskom stadionu u Banja Luci sudit će Admir Musić iz Hrasnice.

Rezultati 21.kola Premijer lige BiH:

Igman – Široki Brijeg 1:0

Tuzla City – Zvijezda 09 2:0

Sloga – Zrinjski 1:1

Posušje – Velež 1:0

Željezničar – Sarajevo 3:0

Slični članci

Back to top button