BiHBiznisDruštvoKonjicSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

KONJIC Novi hotel “Han Jelica” otvara vrata zimskom turizmu

Konjic je 1. januara 2024. dobio novi povod za ponos: otvoren je Hotel “Han Jelica” na planini Jelici, samo 15 kilometara od grada. Ovaj projekt firme PBP doo Konjic predstavlja najveći izazov i novi početak u njihovoj decenijskoj ugostiteljskoj karijeri, koja već obuhvata dva restorana i jedan hotel u samom Konjicu.

“Ovaj hotel i restoran sa ski stazom je prvi takav u našem gradu,” kaže Muhamed Novalić, direktor PBP doo, ističući potencijal Konjica i planine Jelice za razvoj zimskog turizma. “Jelica pruža idealne uslove, a naša ski staza od 300 metara sa ski liftom će biti savršena za početnike i djecu. To je želja i za našu djecu iz Konjica, da ne moraju daleko da idu da nauče skijati.”

Hotel “Han Jelica” ima 14 moderno opremljenih smještajnih jedinica i nalazi se na strateškoj lokaciji, na raskrsnici za Blatačko jezero, Lukomir i Čuhoviće.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić pozdravio je otvaranje hotela, naglasivši da će on obogatiti turističku ponudu i doprinijeti razvoju zimskog turizma u gradu.

– Raduje svaki napredak u smislu proširenja smještajnih kapaciteta, naročito u planinskim područjima, koja imaju veliku razvojnu perspektivu kada je riječ o turizmu i obogaćivanju turističke ponude. Čestitam menadžmentu na kontinuiranom uvođenju novina u okviru svog poslovanja i praćenja potreba, kako domaćih tako i stranih gostiju. Sve ovo ulijeva nadu da se otvara prostor za jedan novi vid turističke ponude na području Konjica, koji će u budućnosti imati šansu za proširivanje i neke nove turističke proizvode – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozdravljajući ovakve aktivnosti konjičkih privrednika.

Slični članci

Back to top button