BiHDruštvoKonjicKulturaMagazinPolitikaSvijetVijesti

NAJAVA U Garden City, 14. septembra promocija knjige “Konjic, nepresječeno čvorište BIH”

Doktor Rusmir Hadžihusejnović već je više od pola vijeka u svom rodnom Konjicu među najangažovanijim ljudima kada je zdravstvo, politika i sport u pitanju. Bio je direktor JU Opća bolnica Konjic, kada je riječ o politici načelnik Konjica, a u sportu član rukovodstva više klubova iz našeg grada.

Nedavno je posjetio u Sarajevu, komandanta i osnivača Zelenih beretki “BOSNAE”, Emina Švrakića i tom prilikom uz najbolje želje za brzim ozdravljenjem – poklonio mu svoj prvi primjerak knjige o odbrani Konjica tokom agresije 1992.-1995. godine “Konjic, nepresječeno čvorište Bosne i Hercegovine”.

Promocija knjige planirana je u Garden City, 14. septembra 2023. godine sa početkom u 19:00 sati, a u oktobru bit će promocija i u Sarajevu. – kazao je dr. Hadžihusejnović.

Jedan od najzaslužnijih ljudi u pripremi, strategiji i uspjehu odbrane Konjica tokom agresije na našu domovinu bio je nesumnjivo dr. Hadžihusejnović koji je uživao veliko povjerenje svojih saboraca i prvog predsjednika R BIH, Alije Izetbegovića.

Prošao je dr. Rusmir Hadžihusejnovic, predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Konjic, tegoban put od “izdajnika”, čovjeka koji je, navodno, decembra ‘92. potpisao papir na kojem piše da je Konjic u sastavu Herceg-Bosne, do pukovnika Armije RBiH, kojega su nagradivali. Priču o njemu kao izdajniku okončao je augusta 1994. istražni sudac Sulejman Bajrić, obustavljajući istragu protiv dr. Hadžihusejnovica, optuženog da je ugrožavao teritorijalnu cjelinu BiH. 

Slični članci

Back to top button